Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο φως το τεράστιο αρχείο του Μάνου Κατράκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 02/05/2019

Μετά 93 χρόνια παρουσιάζεται τη  Δευτέρα η ιστορική αυλαία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

|> Δύο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται αυτόν τον μήνα στο Δημοτικό Θέατρο και στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Η πρώτη αφορά στην παρουσίαση της ζωγραφικής αυλαίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με τίτλο “Αι νύμφαι ακούουσαι τον Ορφέαν“,  93 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά της. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η νέα αφιερωματική έκδοση του Δήμου Πειραιά με τίτλο “Το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6/5 στις 9 μμ στην κεντρική σκηνή “Δημήτρης Ροντήρης” του Δημοτικού Θεάτρου και εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των “Ημερών Θάλασσας 2019”.

Η δεύτερη εκδήλωση  αφορά στα εγκαίνια της έκθεσης του αρχείου του αξέχαστου μεγάλου θεατράνθρωπου  Μάνου Κατράκη,  που θα γίνει την Τετάρτη 15/5 στις 8:30 μμ  στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Σημειώνεται ότι το αρχείο Μάνου Κατράκη είναι το μεγαλύτερο αρχείο Έλληνα ηθοποιού και περιέχει περίπου 7.000 τεκμήρια, σκηνογραφικές σημειώσεις, στολές, βιβλία κ.ά.. Η  έκθεση θα διαρκέσει έως τον Οκτώβριο του 2019.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πολιτισμού Ειρήνη Νταϊφά, είπε ότι η ζωγραφική αυλαία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά μετά από περίπου μισό αιώνα που έχει να την δει το θεατρικό κοινό, ενώ τόνισε πως η αφιερωματική έκδοση του Δήμου Πειραιά “Το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά”, είναι ένα αξιόλογο βιβλίο, με ιδιαίτερα πλούσιο φωτογραφικό υλικό. «Η παρουσίαση της ζωγραφικής αυλαίας του Δημοτικού Θεάτρου είναι μια μεγάλη βραδιά και για εμάς και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που γίνεται επί των ημερών μας. Εξίσου σημαντική είναι και η έκθεση του αρχείου του Μάνου Κατράκη, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη. Είμαι σίγουρη ότι η έκθεση θα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς έχει εξαιρετικό πολιτιστικό ενδιαφέρον», υπογράμμισε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πολιτισμού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: