Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το “πρώτο κουδούνι” σήμερα με ελέγχους…

Μεταφορές περισσότερων μαθητών των δήμων του Πειραιά 

|> Η μεταφορά των μαθητών και μαθητριών, με ασφαλή και ποιοτικά μέσα, αποτελεί, προτεραιότητα, για την Περιφέρεια Αττικής εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Σχετική ανακοίνωση, αναφέρει:

Σ΄ αυτό το πλαίσιο δόθηκε, ιδιαίτερη προσοχή, στην έγκαιρη ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών, ώστε οι μεταφορές μαθητών και μαθητριών με μισθωμένα οχήματα, στα σχολεία των Δήμων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, να ξεκινήσουν από την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς.

Εφέτος τα προγραμματισμένα δρομολόγια από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά θα είναι τα περισσότερα της τελευταίας 8ετίας και θα εξυπηρετηθούν συνολικά 1.420 μαθητές, αυξημένοι κατά 15,4% συγκριτικά με πέρυσι (1.230 μαθητές) και κατά 65,8% σε σύγκριση με τη σχολική χρονιά 2014- 15 (856 μαθητές), οπότε έγινε η ανάληψη των καθηκόντων μας.

Τα φετινά προγραμματισμένα δρομολόγια είναι 82 (ήταν 53 δρομολόγια, το έτος 2014-15) και έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί και ξεκινάνε άμεσα τα 79. Τρία δρομολόγια έχουν κηρυχτεί άγονα και εξετάζονται λύσεις για την έγκαιρη έναρξή τους.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί, από πέρυσι, πρόσθετα δρομολόγια για τη δωρεάν μεταφορά μαθητών και μαθητριών σε κολυμβητήρια των Δήμων του Πειραιά για την πραγματοποίηση μαθημάτων κολύμβησης. Την περυσινή σχολική χρονιά (2017- 18) έγιναν 41 δρομολόγια και εξυπηρετήθηκαν 500 παιδιά.

Επίσης, από σήμερα (Τρίτη 11/9) στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών της Π.Ε. Πειραιά συμμετέχουν σε μικτά κλιμάκια για την πραγματοποίηση ελέγχων σε σχολικά λεωφορεία, που γίνονται σε συνεργασία με τη Τροχαία Πειραιά.

Τέλος, οι διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της ΠΕ Πειραιά αρχίζουν συστηματικούς ελέγχους στα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς για:

  • Την υγειονομική κατάσταση των αιθουσών, του αύλειου χώρου και των κοινόχρηστων χώρων.
  • Τα σχολικά κυλικεία και γενικά τους χώρους εστίασης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: