Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με αναγγελίες έργων έπεσε χθες η αυλαία του Φεστιβάλ Φυστικιού στην Αίγινα

Από τον Π. Χατζηπέρο

Στις εκδηλώσεις για το φεστιβάλ Φυστικιού που ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή με επιτυχία  στην Αίγινα παρευρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Κατά την παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης μετέφερε τον χαιρετισμό της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου και το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και ιδιαίτερα του φυστικιού Αιγίνης που διαθέτει ονομασία ΠΟΠ.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη τον δήμαρχο Αίγινας Δημήτρη Μούρτζη, τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Γιώργο Καλόφωνο και όλους τους εθελοντές για το επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, σε εκδήλωση του αγροτικού συνεταιρισμού για την ενημέρωση των μελών από εκπροσώπους του ινστιτούτου εδαφολογίας και προστασίας των νησιών για τη βελτίωση των καλλιεργειών και ιδιαίτερα της καλλιέργειας του φυστικιού, ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη τους διοργανωτές για την τόσο επίκαιρη πρωτοβουλία και δήλωσε με έμφαση ότι ο οραματιστής της ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής, “Ι. Καποδίστριας”, θα είναι ευτυχής εκεί ψηλά.

Κατόπιν, ανακοίνωσε τη δημοπράτηση εντός του Νοεμβρίου του έργου υποθαλάσσιας σύνδεσης της ΕΥΔΑΠ με την Αίγινα, μέσω Σαλαμίνας, την οποία αποφάσισε η περιφέρεια Αττικής.

Επίσης αναφέρθηκε στην εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή υδροφράγματος στη θέση Σκοτεινή για την άρδευση των 700 στρεμμάτων φυστικόδεντρων “γεγονός που θα συμβάλλει και στην βελτίωση του υδροφόρου ορίζοντα” όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηπέρος.

Ο αντιπεριφερειάρχης κατά τη διάρκεια της παραμονής του, και στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων στα νησιά, παρευρέθηκε μαζί με τους δημάρχους Αίγινας και Σπετσών, κ.κ. Μούρτζη και Λυράκη στην παρουσίαση μιας πρωτοποριακής μεθόδου. Τέλος, ο δήμαρχος Αίγινας ζήτησε από τον παρουσιαστή να προσκομίσει στο νησί τα μηχανήματα του για να κάνει μια παρουσίαση της μεθόδου στην πράξη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: