Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε εξέλιξη οι εργασίες για τον οδοφωτισμό με LED

Με δαπάνη 396 εκατ. η ΠΕ Νήσων αντικαθιστά τα παλαιά φωτιστικά σε Τροιζηνία και Μέθανα

|> Στο πλαίσιο της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών στα δίκτυα οδικού οδοφωτισμού αρμοδιότητας Π.Ε. Νήσων, προϋπολογισμού 396.000 ευρώ, με αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με LED.

Το εν λόγω έργο αφορά στην αποκατάσταση συνήθων βλαβών και των αναγκών συντήρησης του οδικού δικτύου του δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, το οποίο είναι στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Τονίζεται ότι όλες οι εργασίες έχουν σαν στόχο:

  • Την ασφάλεια και εξυπηρέτηση αυτών που θα χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.
  • Τη μεγάλη διάρκεια ζωής σε συνδυασμό με το χαμηλό αρχικό κόστος.
  • Την αξιοπιστία.
  • Την ευκολία συντήρησης.
  • Την εξοικονόμηση ενέργειας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με την εργολαβία αυτή και σε συνδυασμό με τα έργα οδοποιΐας που βρίσκονται σε εξέλιξη θα καταστούν απόλυτα λειτουργικοί οι επαρχιακοί δρόμοι στον Κάμπο και στα ορεινά χωριά της Τροιζηνίας ενώ αναμένεται -για την πλήρη ολοκλήρωση- του έργου η τοποθέτηση των τελευταίων 55 εκ. του συνόλου των 158 φωτιστικών LED από τον Άγ. Γεώργιο μέχρι την διασταύρωση των Μεθάνων προκειμένου να αναβαθμιστεί και να γίνει ασφαλέστερο και λειτουργικότερο το μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου του χερσαίου Δήμου της Π.Ε. Νήσων Αττικής που διαθέτει δύσκολο ανάγλυφο. Και τονίζεται:

Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, με συνέπεια λόγων και έργων και με το βλέμμα στραμμένο στην ουσία και όχι στη βιτρίνα, φέρνει εις πέρας έργα στοχευμένα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών και συμβάλουν στην αναβάθμιση της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής και της τουριστικής ανάπτυξης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: