Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ατιμώρητοι οι συκοφάντες τού Λεωνίδα Αντωνακόπουλου

ΕU στις 27/05/2020

Με δηλωσούλα, το ΕΚ εξέφρασε τη λύπη του για την προσβολή τής τιμής τριών στελεχών του…

Παντελής Π. Ξανθίδης |> Μετά τις εξελίξεις της υπόθεσης του Λεωνίδα Αντωνακόπουλου και των άλλων δύο στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που κατηγορήθηκαν άδικα, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τελικά αθωώθηκαν, έχει μειωθεί κατά πολύ το κύρος -για τον Ευρωπαίο πολίτη- αυτού του ανωτάτου οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν και πέρασαν μερικές ημέρες από τη δημοσιοποίηση της αθωωτικής απόφασης, η οποία αναρτήθηκε “πνιγμένη” ανάμεσα σε άλλα θέματα και μόνον στην ελληνική γλώσσα, δεν βρέθηκε να αντιδράσει κάποιος ευρωβουλευτής, γι’ αυτό το γεγονός-ντροπή!

Μία ανάρτηση στο F/B του τ. υφυπουργού Εξωτερικών και υπεύθυνου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και την Οικονομική Διπλωματία, Δημήτρη Κούρκουλα, λέει “πολλά”, που κάποιοι, τουλάχιστον, δεν πρέπει να παραμένουν ανερυθρίαστοι! Ο κ. Κούρκουλας, γράφει:

Μεγάλη ντροπή για το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και για την γραφειοκρατία του ΕΚ ο απαράδεκτος τρόπος που αντιμετωπίζει τη σκευωρία που στήθηκε εναντίον τριών υπαλλήλων του, μεταξύ των οποίων και του πρώην επικεφαλής κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλου. Αφού διαπομπεύθηκαν δημόσια, χωρίς ίχνος ενδείξεων και αφού πανηγυρικά σε δικαστικό επίπεδο επιβεβαιώθηκε η αθωότητά τους, οι διάφοροι μανδαρίνοι του Κοινοβουλίου, για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες όσων συνήργησαν στην άθλια διαπόμπευση υπαλλήλων προσπαθούν τώρα να το “θάψουν”. Στην ιστοσελίδα του ΕΚ αναρτήθηκε, όπως προβλέπει η εξωδικαστική συμφωνία των μερών, η δήλωση του ΕΚ που ουσιαστικά αναγνωρίζει ότι οι υπάλληλοί του έπεσαν θύματα σκευωρίας. Μόνο που η ανάρτηση έχει τον “διαφωτιστικό” τίτλο “Δήλωση προς τον Τύπο”. Δήλωση ποιού και για ποιό πράγμα. Όταν όμως ξετυλίγετο η σκευωρία οι εκπρόσωποι Τύπου του ΕΚ ήταν λαλίστατοι! Ντροπή!.. Ελπίζω να βρεθούν κάποιοι ευρωβουλευτές που σέβονται και υπερασπίζονται τις αρχές του κράτους δικαίου και να υπενθυμίσουν στους υπεύθυνους ότι τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη“.

Για την ιστορία η περιβόητη “Δήλωση προς τον Τύπο“, αναφέρει:

Το καλοκαίρι του 2018 ξεκίνησε διοικητική έρευνα σχετικά με το Γραφείο Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το πόρισμα της διοικητικής έρευνας, δεν υπάρχουν στοιχεία που να ενοχοποιούν τον κύριο Αντωνακόπουλο, την κυρία Θεοφιλοπούλου και τον κύριο Κούντουρο, τους υπαλλήλους του Γραφείου που απoτέλεσαν το αντικείμενο της έρευνας, σε σχέση με οιαδήποτε πτυχή των δραστηριοτήτων του Γραφείου Συνδέσμου. Οι εν λόγω υπάλληλοι έχουν ενημερωθεί ότι η σχετική έρευνα έχει περατωθεί. Στο πλαίσιο αυτό, η αρμόδια αρχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε επισήμως προς τους εν λόγω υπαλλήλους τη λύπη της για την προσβολή της τιμής και της υπόληψής τους την οποία υπέστησαν εξαιτίας της διαδικασίας αυτής και συγχαίρει τους τρεις υπαλλήλους για την πολύ σωστή και αξιοπρεπή στάση που τήρησαν καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα“.
Delphine COLARD -Acting Head of the Spokesperson’s Unit.

Εκείνο που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά είναι το πόσο περνάει “απαρατήρητη” η διαπόμπευση και η συκοφαντία, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ποιοί ήσαν αυτοί που συκοφάντησαν τους τρεις υπαλλήλους του ΕΚ και ιδιαίτερα τον πρώην επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωβουλής στην Ελλάδα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλο; Έναν άμεμπτου χαρακτήρα άνθρωπο, έναν κοινοτικό υπάλληλο κύρους, που αντιπροσώπευε επάξια και υποδειγματικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ποιοί; Να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, όπως δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των τριών αδίκως κατηγορηθέντων και εκτεθέντων.

Ποτέ δεν είναι αργά, για να γίνει μία “διορθωτική” κίνηση, διότι η μη τήρηση αυτονόητων ενεργειών εκθέτει ανεπανόρθωτα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τουλάχιστον τις αρμόδιες υπηρεσίες του. άραγε τι άποψη έχουν περί αυτού οι Έλληνες ευρωβουλευτές;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: