Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνεχίζονται οι έρευνες του ΛΣ για εντοπισμό του αλιέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 11/07/2019

Με διάθεση όλων των μέσων το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ερευνά στην περιοχή της Καλλικράτειας Χαλκιδικής

|> Χθες αργά το βράδυ ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Νέας Μηχανιώνας και Σκάλας Αικατερίνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό 62χρονου αγνοούμενου αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί με αλιευτικό σκάφος χθες το απόγευμα, για ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής και έκτοτε αγνοείται.

Άμεσα ακολούθησε κινητοποίηση από το ΕΚΣΕΔ:

  • δύο (02) περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος, τα οποία συνεχίζουν να επιχειρούν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή,

  • ενός (01) Φ/Γ και ενός (01) Δ/Ξ, τα οποία αφού δεσμεύτηκαν από το ΕΚΣΕΔ και παραμένουν μέχρι και τώρα στον χώρο των ερευνών,

  • κλιμακίου της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, που βρίσκεται στην περιοχή και πρόκειται να επιχειρήσει,

  • ενός (01) ελικοπτέρου Αgousta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στην περιοχή και επιχειρεί, ενώ Α/Φ και Ε/Π του Λιμενικού Σώματος, πρόκειται ομοίως να μεταβούν στην περιοχή για έρευνα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, νωρίτερα για την περιοχή των ερευνών, είχαν αποπλεύσει, με μέριμνα του ΕΚΣΕΔ, τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος από τις όμορες Λιμενικές Αρχές και ένα πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, πέντε αλιευτικά σκάφη, καθώς και ελικόπτερο του Π.Ν. και της Π.Α. τα οποία δεν κατέστη δυνατή η προσέγγιση τους στην περιοχή των ερευνών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αφού επικρατούσαν άνεμοι εντάσεως Β 7-8 BF).

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος είναι διαρκώς ενημερωμένος από τους επιτελείς του Λ.Σ. για την πορεία των ερευνών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: