Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χριστούγεννα στον Πειραιά, με… 19μετρο δέντρο από Περτούλι!

Χωρίς κατηγορία στις 04/12/2021

Με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις θα είναι οι εφετινές χριστουγεννιάτικες ημέρες, με έμφαση στις πειραϊκές γειτονιές και επίκεντρο το Δημοτικό Θέατρο, τον Πύργο και την πλατεία Αλεξάνδρας – Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα

|> Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εορτών, μια σειρά φωτεινών, ψηφιακών θεαμάτων και ψυχαγωγικών δράσεων με στόχο να μεταδώσει τη μαγεία και τη λάμψη των εορτών στην πόλη μας, προσδίδοντας χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε κάθε γειτονιά, σε μια δύσκολη συγκυρία, λόγω της πανδημίας.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΔΠ, κυρίαρχο στοιχείο θα είναι η φωταγώγηση κάθε γειτονιάς με Χριστουγεννιάτικα δένδρα, λαμπιόνια, καραβάκια, στολίδια, 3d κατασκευές, δίνοντας μια πνοή αισιοδοξίας και ελπίδας στην πόλη! Και…

Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου ύψους 19 μέτρων, φιλοδοξεί να είναι το πιο λαμπερό δένδρο της χώρας, καθώς έχει στολιστεί με περισσότερα από 100.000 λαμπιόνια. Προέρχεται από το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου και δωρίστηκε στον Δήμο Πειραιά από το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Α.Π.Θ..

Ο στολισμός του είναι εμπνευσμένος από μια αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ιστορία αυτή του «Καρυοθραύστη», δημιουργώντας μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης! Η τελετή της φωταγώγησης θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και θα μεταδοθεί με live streaming.

Λίγες ημέρες αργότερα, στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θα προβάλλεται ένα ψηφιακό υπερθέαμα, με τη μέθοδο του 3d animation mapping, γεμάτο από γιορτινά χρώματα, μαγικές εικόνες και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

Τιμώντας το έθιμο του στολισμένου καραβιού, ένα έθιμο με βαθιές ρίζες και μακρά παράδοση, στολίζονται και φωταγωγούνται δύο πανέμορφα παραδοσιακά σκαριά, στο Μικρολίμανο και στο Πασαλιμάνι, ενώ η πόλη θα γεμίσει με φωτεινά θεάματα γεμάτα χρώμα και λάμψη, όπως το Δάσος των Αστεριών.

Ο Πύργος του Πειραιά, σύμβολο αναγέννησης της πόλης, φωταγωγείται και εφέτος σε ένα ακόμα πιο φαντασμαγορικό υπερθέαμα, το οποίο θα στρέψει και σ΄ αυτές τις γιορτές όλα τα βλέμματα στο μεγάλο λιμάνι! Μια μοναδική φωταγώγηση, γεμάτη λάμψη, παλμό, φως, συναίσθημα και γιορτινά χρώματα, με φόντο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας! Τα φώτα στον Πύργο θα λάμπουν στον Πειραϊκό ουρανό για ένα ολόκληρο μήνα, προσφέροντας σε δημότες και επισκέπτες ελπίδα και αισιοδοξία. Η εντυπωσιακή φωταγώγηση του Πύργου θα μεταδοθεί με live streaming. 

Η πλατεία Αλεξάνδρας, μια από τις αγαπημένες πλατείες των Πειραιωτών μεταμορφώνεται για 1η φορά σε παραμυθένιο «Χωριό των Ξωτικών»! Ένα υπέρλαμπρο Χριστουγεννιάτικο δένδρο, το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της χώρας, εντυπωσιακό Carousel, χριστουγεννιάτικο τρενάκι, πολλά παιχνίδια, ξωτικά και νεράιδες σε κάθε γωνιά, καθώς και ποικίλες παράλληλες εορταστικές δράσεις συνθέτουν μια μαγευτική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στο πνεύμα των εορτών!

Τα Σαββατοκύριακα ο Άγιος Βασίλης θα περιμένει τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά, για να διηγηθεί ιστορίες για τα ταξίδια του και να μοιράσει απλόχερα ευχές, αγάπη, δώρα και Χριστουγεννιάτικη μαγεία!

Στον ίδιο χώρο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, το KIDS CHRISTMAS FEST ένα εορταστικό διήμερο φεστιβάλ, γεμάτο χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις και πολλές ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και αθλητικές δράσεις περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Οι γειτονιές της πόλης μας, στις πλατείες Πηγάδας, Θεμιστοκλή, Ευαγγελισμού και Γεννηματά, υποδέχονται τα παιδιά στα γιορτινά ξύλινα σπιτάκια με ποικίλες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα «πλημμυρίσει» τον Πειραιά με γιορτινές νότες και μελωδίες, με τους καθιερωμένους Χριστουγεννιάτικους περιπάτους και με μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, σε σύμπραξη με το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά!

Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου έρχεται η «Κόκκινη Νύχτα», μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλές εκπλήξεις, ελκυστικές προσφορές και ειδικές εκπτώσεις! Στην «Κόκκινη Νύχτα», τα καταστήματα του Πειραιά θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 11 το βράδυ ενώ από νωρίς το απόγευμα τους δρόμους του εμπορικού κέντρου θα κατακλείσουν ξυλοπόδαροι, μασκότ, μάγοι, ξωτικά και Αϊ Βασίληδες, βάζοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων μικρούς και μεγάλους. Μουσικά και χορευτικά δρώμενα θα εξελίσσονται ταυτόχρονα σε δεκάδες σημεία του Πειραιά, ενώ λίγο μετά τις 19:30 το βράδυ, μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη μάς περιμένει στο Πασαλιμάνι!

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ για ακόμα μια χρονιά η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, με μια σειρά εορταστικών δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά διοργανώνει και εφέτος το Santa  Run Piraeus  και μάς προσκαλεί να ντυθούμε Αγιοβασίληδες, να ζήσουμε στιγμές χαράς και διασκέδασης και να τρέξουμε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης!

Την Πρωτοχρονιά του 2022, ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου, ο Δήμος Πειραιά υποδέχεται το νέο έτος κaι το πρώτο πλοίο που θα καταπλεύσει στο μεγάλο λιμάνι με ένα συγχρονισμένο show φωτισμών, εντυπωσιακών εναέριων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών με χρώμα, ρυθμό και ένταση από τον Πύργο του Πειραιά που θα φωτίσει τον πειραϊκό ουρανό. Ένα μοναδικό υπερθέαμα ορατό και από τις 5 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, το οποίο θα μεταδοθεί με live streaming. 

> Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις και τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς στην ιστοσελίδα christmasinpiraeus.gr

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Για ακόμα μια χρονιά ο Πειραιάς θα λάμψει καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, στέλνοντας μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας. Παρά το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο κληθήκαμε να διοργανώσουμε και το φετινό μας Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα λόγω της πανδημίας, σχεδιάσαμε ακόμα πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια, οι οποίες φυσικά θα πραγματοποιηθούν με τα μέτρα που ορίζει η πολιτεία. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα και εορταστικές εικόνες σε κάθε γειτονιά της πόλης μας και να προσφέρουμε στιγμές χαράς στον κόσμο και κυρίως στα παιδιά, τα οποία είναι οι πρωταγωνιστές των εορτών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, αλλά κυρίως τους δύο Αντιδημάρχους, Ανδριάνα Ζαρακέλη και Λεωνίδα Μανωλάκο διότι «σήκωσαν» το βάρος του στολισμού του Πειραιά, ο οποίος πιστεύουμε ότι θα ικανοποιήσει τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας, καθώς και τους Προέδρους των Οργανισμών ΔΗ.ΡΑ.Π. Αλέξανδρο Τζεφεράκο, Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκη και ΚΟΔΕΠ Γιάννη Βοϊδονικόλα για τη συμβολή τους στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας. Οι ημέρες αυτές είναι μια ευκαιρία για όλους μας να περάσουμε όμορφες στιγμές με τις οικογένειές μας. Περιμένουμε λοιπόν όλους, να γιορτάσουμε μαζί στον Πειραιά. Εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές, με υγεία και αισιοδοξία για το νέο έτος».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ

  • Κυριακή 5 Δεκεμβρίου (18:30)
  • Προαύλιος χώρος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Η πόλη φορά και επίσημα τα γιορτινά της! Ο δήμαρχος Πειραιά, θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Το φετινό φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο έχει ύψος 19 μέτρα, φιλοδοξεί να είναι το πιο λαμπερό σε όλη τη χώρα, καθώς έχει στολιστεί με περισσότερα από 100.000 λαμπιόνια. Προέρχεται από το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου, το πανέμορφο ορεινό χωριό της Κεντρικής Ελλάδος και δωρίστηκε στον Δήμο Πειραιά από το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Α.Π.Θ.

Ο στολισμός του φετινού Χριστουγεννιάτικου δένδρου είναι εμπνευσμένος από μια αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ιστορία αυτή του «Καρυοθραύστη». Ένα γλυκό μαγικό παραμύθι για µία κούκλα παιχνίδι, που ζωντανεύει στα όνειρα ενός μικρού παιδιού και μας μεταφέρει σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου όλα είναι μαγικά. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα πλαισιώσει την εκδήλωση με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Μπάγια Αντωνοπούλου. Διοργάνωση: Διεύθυνση Επικοινωνίας – Destination Piraeus, Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού. Με την ευγενική υποστήριξη: Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, Seasons Decoration. Όπως κάθε χρόνο το φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, μετά το πέρας των Χριστουγεννιάτικων εορτών, θα μεταφερθεί προς ανακύκλωση, προκειμένου να μπορούν τα θρυμματισμένα υπολείμματα να αξιοποιηθούν και σε άλλες χρήσεις.

  • Η τελετή της φωταγώγησης του δένδρου θα μεταδοθεί με live streaming από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.gr και τα youtube και facebook του destination piraeus.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΝ

  • Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου (18:00)
  • Πασαλιμάνι/ Μικρολίμανο/ Πειραϊκή

Ο Δήμος Πειραιά επαναφέρει το έθιμο του στολισμένου καραβιού, στολίζει και φωταγωγεί δυο πανέμορφα σκαριά, το καθένα με ξεχωριστή ιστορία, στο Πασαλιμάνι, το Μικρολίμανο.

Η φωταγώγηση θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου, στη γιορτή του Αγίου Νικολάου, προστάτη Αγίου των ναυτικών μας. Το στόλισμα του καραβιού -ένα έθιμο με βαθιές ρίζες και μακρά παράδοση- συμβόλιζε το καλωσόρισμα στους ναυτικούς, που επέστρεφαν στο σπίτι τους τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Διοργάνωση: Διεύθυνση Επικοινωνίας – Destination Piraeus, Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού, Α’ Δημοτική Κοινότητα, Β’ Δημοτική Κοινότητα Με την ευγενική υποστήριξη: Μαρίνα Ζέας Α.Ε., Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών, Vernicos Tugs and Salvage, Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

  • Τρίτη 7 Δεκεμβρίου (19:00)

Ο Πύργος του Πειραιά, φοράει ξανά τα γιορτινά του και φωταγωγείται σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, γεμάτο λάμψη, παλμό, φως, συναίσθημα και γιορτινά χρώματα, με φόντο το μεγάλο λιμάνι!

Τα φώτα στον Πύργο -σύμβολο αναγέννησης του Πειραιά- θα λάμπουν στον Πειραϊκό ουρανό για ένα ολόκληρο μήνα προσφέροντας ελπίδα και αισιοδοξία. Διοργάνωση: Piraeus Tower Α.Ε.

  • Η φωταγώγηση του Πύργου, θα μεταδοθεί με live streaming από την ιστοσελίδα gr και τα youtube και facebook του destination piraeus.

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

  • Από Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 9 Ιανουαρίου
  • Πλατεία Αλεξάνδρας

Η πλατεία Αλεξάνδρας μεταμορφώνεται σε παραμυθένιο «Χωριό των Ξωτικών»! Το Χριστουγεννιάτικο χωριό, φιλοξενεί ένα υπέρλαμπρο πανύψηλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο, καθώς και το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της χώρας με μια τεράστια πίστα για ενήλικες και παιδιά.

Ένα πολύχρωμο εντυπωσιακό καρουζέλ, χριστουγεννιάτικο τρενάκι και πολλά παιχνίδια για παιδιά, δεκάδες ξύλινα θεματικά σπιτάκια φωτισμένα με χιλιάδες λαμπιόνια και μόνιμους κατοίκους, ξωτικά και νεράιδες σε κάθε γωνιά του Χριστουγεννιάτικου χωριού.

Παιχνίδια, λάμψη, χρυσόσκονη, πολύχρωμα φωτάκια, ελαφάκια και έλκηθρα θα πλαισιώνουν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Αλεξάνδρας.

Ο Άγιος Βασίλης στον θρόνο του, ξωτικά, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, και μπαλονάδες με κέφι και γιορτινή διάθεση θα χαρίσουν ατελείωτη διασκέδαση στους δημότες και επισκέπτες.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο χωριό με πολλές και πρωτότυπες παράλληλες δωρεάν δράσεις, το οποίο θα προσφέρει απλόχερα γιορτινό πνεύμα και μια αξέχαστη εμπειρία για όλη την οικογένεια και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν σε μια μεγάλη γιορτή!

Διοργάνωση: ΟΠΑΝ, Διεύθυνση Επικοινωνίας – Destination Piraeus Με την ευγενική υποστήριξη: ΠΑΕ Ολυμπιακός, MSC, Teleperformance, Όμιλος ΟΤΕ, ΙΚΕΑ

ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

  • Σάββατο 11, Κυριακή 12, Σάββατο 18, Κυριακή 19, Παρασκευή 24, Σάββατο 25, Παρασκευή 31, Σάββατο 1 Ιανουαρίου
  • Πλατεία Πηγάδας, Πλατεία Ευαγγελισμού, πεζόδρομος Πλατείας Γεννηματά, Πλατεία Θεμιστοκλή.

Ο Πειραιάς δεν είναι μόνο το κέντρο… Ο Πειραιάς είναι οι γειτονιές του! Για τον λόγο αυτό και με στόχο να μεταδώσουμε το μήνυμα των Χριστουγέννων σε κάθε γωνιά της πόλης, ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει ξεχωριστές δράσεις σε πλατείες των Δημοτικών Κοινοτήτων!

Οι πλατείες Πηγάδας, Θεμιστοκλή, Ευαγγελισμού και Γεννηματά υποδέχονται τα παιδιά στα γιορτινά ξύλινα σπιτάκια με δεκάδες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, οι οποίες θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τους, σκορπώντας κέφι, χαμόγελα και χαρούμενες χριστουγεννιάτικες στιγμές!

Διοργάνωση: Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1»

«ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ»

  • Πασαλιμάνι
  • Από Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου

Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει με την τεχνική της ανέπαφης διάδρασης με ένα φαντασμαγορικό «δάσος» από τρισδιάστατα αστέρια, δημιουργώντας μια ονειρική εικόνα! Ο Δήμος Πειραιά, προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα στο Πασαλιμάνι, γεμάτο από γιορτινή λάμψη με μια πρωτοποριακή καλλιτεχνική εγκατάσταση από τρισδιάστατα αστέρια.

Τα Χριστουγεννιάτικα αστέρια ανάβουν την ώρα που ο επισκέπτης βρίσκεται δίπλα τους ή περνά μέσα από αυτά, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία γεμάτη φως!

Το «Δάσος των Αστεριών» δίνει λάμψη και χρώμα σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους και αποτελεί μια μαγευτική χριστουγεννιάτικη εμπειρία!

Διοργάνωση: Διεύθυνση Επικοινωνίας – Destination Piraeus. Με την ευγενική υποστήριξη: Athens Digital Art Festival @adaf

 KIDS CHRISTMAS FEST

  • Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Δεκεμβρίου (11:00-14:00)
  • Πλατεία Αλεξάνδρας

Ένα εορταστικό διήμερο, γεμάτο χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις και πολλές ψυχαγωγικές δράσεις δωρεάν για όλους! Ομαδικά παιχνίδια δεξιοτήτων, περιβαλλοντικές δράσεις, δραστηριότητες που αφορούν τη σωματική, ψυχική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού, την κίνηση, τις αισθήσεις, τη μουσική, τα εικαστικά σύμφωνα με τη μοντεσσοριανή προσέγγιση. Τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν με Face painting και Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, θα ζωγραφίσουν, θα γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και θα μαγειρέψουν Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές από γνωστούς pastry chef. Συγγραφείς παιδικών παραμυθιών θα διαβάσουν τα παραμύθια τους μεταφέροντας στα παιδιά διδάγματα μέσα από παιδικές ιστορίες που εμπνέουν τα παιδιά. Επιπλέον, το καταφύγιο ζώων θα μεταφέρει στους μικρούς μας φίλους την αγάπη και την φροντίδα που πρέπει να δίνουμε στα ζωάκια. Τα παιδιά μέσα από παιχνίδι, δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια, τεχνικές θεάτρου θα ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους, στο πλαίσιο της σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989.

Διοργάνωση: Διεύθυνση Επικοινωνίας – Destination Piraeus.Με την ευγενική υποστήριξη: ΙΚΕΑ, ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, SEPTONA, ΙΟΝ, ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ, ΚΤΕΟ AUTOVISION, STREET SOUVLAKI

ΤΑ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΟΥΣ

  • Από Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

Τα φετινά Χριστούγεννα, τα σιντριβάνια της πόλης μας «ντύνονται» γιορτινά προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα! Τα «χριστουγεννιάτικα» σιντριβάνια στο Πασαλιμάνι, στην (άνω) πλατεία Τερψιθέας, στη Μαρίνα Ζέας θα τραβήξουν όλα τα βλέμματα με τον πολύχρωμο λαμπερό τους φωτισμό, βάζοντας τους Πειραιώτες σε εορταστικό κλίμα!

Διοργάνωση: Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού. Με την ευγενική υποστήριξη: Fontana A.E.

 3D PROJECTION MAPPING

  • Πέμπτη 23, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου (19:00-22:00)
  • Προαύλιος χώρος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Το πνεύμα των Χριστουγέννων «ζωντανεύει» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας και με τη μέθοδο του 3D projection mapping, το εμβληματικό κτήριο της πόλης θα πλημμυρίσει με γιορτινά χρώματα, μαγικές εικόνες και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Η μοναδική προβολή με τη μέθοδο του 3d animation mapping στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου, θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου!

Διοργάνωση: Διεύθυνση Επικοινωνίας – Destination Piraeus

 2ο SANTA RUN PIRAEUS!

  • Κυριακή 19 Δεκεμβρίου
  • Πλατεία Κοραή-Δημαρχείο Πειραιά
  • Εκκίνηση στις 09:00

Tο γιορτινό αθλητικό γεγονός που χαρίζει εκατοντάδες χαμόγελα διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας! Μικροί και μεγάλοι φοράμε τη στολή του αγαπημένου σε όλους μας, Άγιου Βασίλη και τρέχουμε στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης για να σκορπίσουμε το μήνυμα της χαράς των Χριστουγέννων!

Δηλώσεις συμμετοχής: www.opanpireas.gr. Οι συμμετοχές και οι στολές είναι δωρεάν. Ας τρέξουμε όλοι μαζί!. Διοργάνωση: ΟΠΑΝ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ

  • Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου
  • Ανοιχτά καταστήματα έως τις 11 το βράδυ

Όλη η πόλη μια γιορτή! Ο Πειραιάς «ντύνεται» στα κόκκινα και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες να περιηγηθούν στο εμπορικό κέντρο, σε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλές εκπλήξεις!

Στην «Κόκκινη Νύχτα», τα καταστήματα του Πειραιά θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί έωςτις 11 το βράδυ, με πολλές ελκυστικές προσφορές και ειδικές εκπτώσεις, ενώ από νωρίς το απόγευμα τους δρόμους του Πειραιά θα κατακλείσουν ξυλοπόδαροι, μασκότ, μάγοι, ξωτικά και Αϊ Βασίληδες, βάζοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων μικρούς και μεγάλους, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου, θα πλαισιώσει με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες τις χριστουγεννιάτικες δράσεις στο Εμπορικό Κέντρο.

Επιπλέον, μουσικά και χορευτικά δρώμενα θα εξελίσσονται ταυτόχρονα σε δεκάδες σημεία του Πειραιά, ενώ λίγο μετά τις 19:30 το βράδυ, μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη μας περιμένει στο Πασαλιμάνι!

Στόχος του Δήμου Πειραιά και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης είναι να μεταδώσει το μήνυμα των Χριστουγέννων σε ολόκληρη την πόλη, προσφέροντας μια μοναδική γιορτινή εμπειρία στους Πειραιώτες και στους επισκέπτες της πόλης μας!

Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, Διεύθυνση Επικοινωνίας – Destination Piraeus, ΟΠΑΝ, Β’ Δημοτική Κοινότητα. Με την ευγενική υποστήριξη: Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, ΙΕΚ ΑΛΦΑ, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, LIBRO CORO, ANGEL Dance School

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ Δ.Θ.Π.

  • 21-12-2021 20:00.(κεντρική σκηνή Δημήτρης Ροντήρης)

Μουσικές και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο περιλαμβάνει η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δήμου Πειραιά, την οποία συνδιοργανώνουν το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση στην οποία συμπράττουν η Παιδική Χορωδία υπό την διδασκαλία της Ματθαίας Σπιταδάκη, το φωνητικό σύνολο του ΠΜΚΠ “Φωνές Γυναικών” υπό την επίβλεψη της Αντιγόνης Κερετζή, η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά υπό την διεύθυνση της Σταυρούλας Μέντη, καθώς και οι σπουδαστές Νάντια Ζαχούρ και Χαρά Τσιγαρίδα από τάξη Μονωδίας της σοπράνο Μαρίτας Παπαρίζου του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά. Στο πιάνο θα συνοδεύσουν η Μαρία Γκόλγκαρη (καθηγήτρια του ΠΜΚΠ) και η Μαριάννα Κακαβά (απόφοιτος του ΠΜΚΠ).

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού της Ιωάννη-Σέργιου Μαγιάτη θα μας ταξιδέψει με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο.

Με την ΦΟΠΔΠ θα συμπράξει στο τραγούδι η Ματθαία Σπιταδάκη (καθηγήτρια σύγχρονου τραγουδιού) Καλλιτεχνική επιμέλεια εκδήλωσης: Βασίλης Μαστοράκης και Ιωάννης-Σέργιος Μαγιάτης

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων συνεχίζονται οι μουσικοί περίπατοι της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά, δίνοντας ξεχωριστές νότες στις γειτονιές της πόλης. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, θα «πλημμυρίσει» με χριστουγεννιάτικες νότες και μελωδίες το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, με εορταστικούς μουσικούς περιπάτους.

Η Φιλαρμονική θα προσδώσει γιορτινή ατμόσφαιρα στον Πειραιά, στα εξής σημεία και ώρες:

  • 11, 12, 18, 19 Δεκεμβρίου,11:00-14:00:Εμπορικό Κέντρο, Πλατεία Πηγάδας, Καραϊσκάκη, Κωσταράκου, Αγία Σοφία
  • 30 Δεκεμβρίου, 19:00: Δάσος Αστεριών, Πασαλιμάνι

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ.Δ.Ε.Π.

  • Σάββατο 11, Σάββατο 18, Παρασκευή 24, Σάββατο 25, Παρασκευή 31

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά χριστουγεννιάτικες δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης των ευπαθών ομάδων της πόλης μας. Με γνώμονα ότι κανένας συνάνθρωπός μας δεν πρέπει να νιώθει μόνος τις γιορτινές αυτές ημέρες, η ΚΟ.ΔΕ.Π. συλλέγει Χριστουγεννιάτικα δώρα για ωφελούμενα παιδιά και προσφέρει εορταστικά γεύματα σε συμπολίτες μας που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες.

  • Σάββατο 11 Δεκεμβρίου: Συλλογή Χριστουγεννιάτικων Δώρων για τα ωφελούμενα παιδιά της ΚΟΔΕΠ σε συνεργασία με την Jeanne D’arc στο γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά (ισόγειο Δημαρχείου- πλατεία Κοραή 1).
  • Σάββατο 18 Δεκεμβρίου: Συμμετοχή του Δήμου Πειραιά και της ΚΟΔΕΠ στην συλλογή Χριστουγεννιάτικων Δώρων του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά (ισόγειο Δημαρχείου- πλατεία Κοραή 1) και τα δώρα θα διανεμηθούν στα ωφελούμενα παιδιά της ΚΟΔΕΠ.
  • Παραμονή Χριστουγέννων, Ανήμερα Χριστουγέννων, Παραμονή Πρωτοχρονιάς και Ανήμερα Πρωτοχρονιάς: Διανομή εορταστικών γευμάτων σε αστέγους που ζουν στο λιμάνι του Πειραιά και στον Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας Αστέγων Πειραιά.

Διοργάνωση: ΚΟ.Δ.Ε.Π.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, οι μικροί μας φίλοι στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δένδρο συνοδεία εορταστικής μουσικής, θα κατασκευάσουν χειροποίητα στολίδια από έργα διάσημων ζωγράφων καθώς και τη δική τους χάρτινη κούκλα και το ξωτικό Χριστουγέννων, στο γιορτινό εργαστήρι! Επιπλέον, τα ξωτικά των Χριστουγέννων θα διαβάσουν παραμύθια στα παιδιά, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά.

Στολίζουμε το δέντρο της Πινακοθήκης

  • Τετάρτη 1/12/2021 στις 09:10
  • Δημ. Πινακοθήκη

Τα παιδιά στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με συνοδεία εορταστικής μουσικής.

Το δικό μου στολίδι

  • Παρασκευή 10/12/2021 (από τις 18:00 μέχρι τις 20:00)
  • Δημ. Πινακοθήκη

Εργαστήριο κατασκευής χειροποίητου στολιδιού εμπνευσμένο από έργα διάσημων ζωγράφων για παιδιά και ενήλικες.

Χριστουγεννιάτικο Gala

  • Κυριακή 12/12/2021 (18:30)
  • Δημ. Πινακοθήκη

Γιορτινό Gala όπερας και παιδική χορωδία για να νιώσουμε Χριστούγεννα.

«Κόκκινη κλωστή δεμένη…»

  • Δευτέρα 13/12/2021 & Δευτέρα 20/12/2021 από τις 17:30 μέχρι τις 19:30
  • Δημ. Βιβλιοθήκη

Ανάγνωση και εικονογράφηση παραμυθιού για παιδιά.

Φτιάχνουμε κούκλες – ξωτικά των Χριστουγέννων

  • Τετάρτη 15/12/2021 από τις 17:30 μέχρι τις 20:30
  • Δημ. Πινακοθήκη

Εργαστήριο κατασκευής χάρτινης κούκλας – ξωτικού των Χριστουγέννων, (εργαστήριο που μπορεί να γίνει για παιδιά 9-10 ετών, αλλά και για ενήλικες).

Φτιάχνουμε γούρια για τη νέα χρονιά

  • Τετάρτη 22/12/2021 από τις 18:00 μέχρι τις 20:00
  • Δημ. Πινακοθήκη

Εργαστήριο κατασκευής γουριών για παιδιά και ενήλικες.

Διοργάνωση: Διεύθυνση Πολιτισμού, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ

  • Σάββατο 18, Κυριακή 19, Πέμπτη 23, Παρασκευή 24, Πέμπτη 30, Παρασκευή 31
  • Πλατεία Αλεξάνδρας (11:00-14:00)

Ο Άγιος Βασίλης και το αγαπημένο του ξωτικό περιμένει τα παιδιά –αλλά και τα μεγάλα παιδιά(!!!) στην πλατεία Αλεξάνδρας, για να διηγηθεί ιστορίες για τα ταξίδια του, τα δώρα και να μοιράσει απλόχερα ευχές, αγάπη και Χριστουγεννιάτικη μαγεία! Τα παιδιά -αλλά και τα μεγάλα παιδιά(!!!)- θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με τον Άγιο Βασίλη και το αγαπημένο του ξωτικό, όπου θα μπορέσουν να εκφράσουν στον αγαπημένο Άγιο μικρών και μεγάλων την ευχή και την επιθυμία τους για τη νέα χρονιά και να νιώσουν τη ζεστασιά των Χριστουγέννων. Διοργάνωση: Διεύθυνση Επικοινωνίας -Destination Piraeus. Με την ευγενική υποστήριξη: ΙΚΕΑ, Κωτσόβολος, Vodafone

 Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

  • 18 Δεκεμβρίου /12:00 Πάρκο Γιαννοπούλου
  • 19 Δεκεμβρίου /12:00 Πλατεία Πηγάδας
  • 23 Δεκεμβρίου /17:00 Προαύλιο Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
  • 24 Δεκεμβρίου /12:00 Πεζόδρομος Παλαμηδίου
  • 31 Δεκεμβρίου /12:00 Πλατεία Γεννηματά

Ένας χαρούμενος θίασος, κάνει στάση στις γειτονιές της πόλης για να προσφέρει πλούσιο θέαμα γεμάτο παιχνίδια, χορό και διασκέδαση! Μια ολοκληρωμένη διαδραστική παράσταση με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων παιδιών. Η Χριστουγεννιάτικη μασκότ που χορεύει και διασκεδάζει τον κόσμο, η Νεραΐδα των Χριστουγέννων με την εντυπωσιακή της στολή, το ξωτικό «Πανυψηλούλης», το αρχιξωτικό των παιχνιδιών και ο μάγος των Χριστουγέννων ψυχαγωγούν μικρούς και μεγάλους με παιχνίδια, αστεία, χριστουγεννιάτικους γρίφους, τραγούδια και χορό, ενώ τις εντυπώσεις θα κλέψει ένας καλεσμένος-έκπληξη στο θίασο των ξωτικών! Διοργάνωση: Διεύθυνση Επικοινωνίας -Destination Piraeus

ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

  • Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 11:00
  • Προαύλιος χώρος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων σας προκαλούν Παραμονή Χριστουγέννων στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε μια γιορτή γεμάτη χριστουγεννιάτικες μελωδίες και μουσικές από όλο τον κόσμο! Παραδοσιακά κάλαντα από παιδικές χορωδίες και πολιτιστικούς συλλόγους, ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από διάφορες χώρες του κόσμου, δρώμενα για μεγάλους και παιδιά, θα δημιουργήσουν γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης! Διοργάνωση: Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Διεύθυνση Επικοινωνίας – Destination Piraeus Με την ευγενική υποστήριξη: ΙΕΚ ΑΛΦΑ

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

  • Σάββατο 18, Κυριακή 19, Πέμπτη 23 απόγευμα, Παρασκευή 24, Παρασκευή 31
  • Διαδρομή: Γρηγορίου Λαμπράκη, Πασαλιμάνι-Βασιλέως Γεωργίου στο ύψος του Αγ. Κωνσταντίνου-Βασιλέως Γεωργίου στο ύψος του πεζόδρομου Κολοκοτρώνη-Φίλωνος & Τσαμαδού-μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο- πάρκο 2ας Μεραρχίας- Πασαλιμάνι

Το τρένο της χαράς θα περάσει από τις γειτονιές του Πειραιά για να «σκορπίσει» το πνεύμα των Χριστουγέννων και σας προσκαλεί να επιβιβαστείτε σε μια όμορφη, γιορτινή διαδρομή! Μέσα στο τρενάκι σας υποδέχεται μια τρελή-τρελή παρέα ξωτικών! Το ξωτικό «της Χαράς», κοινωνικό και με χιούμορ σκορπίζει κέφι και χαρά σε όποιον συναντά, το ξωτικό «του Χορού», χορεύει όπου βρεθεί και όπου σταθεί , το ξωτικό «των Γλυκισμάτων», του αρέσει να μοιράζει καραμέλες και το ξωτικό «Τροβαδούρος» που τραγουδάει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το τρένο των ξωτικών αφήνει το στίγμα του, τις καραμέλες του και τις χαρούμενες φωνές των ξωτικών σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Η επιβίβαση και η αποβίβαση επιτρέπεται σε οποιαδήποτε στάση.

Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, Διεύθυνση Επικοινωνίας – Destination Piraeus

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ – SHOW ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ

  • Πρωτοχρονιά 2022

Την Πρωτοχρονιά του 2022, ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου, ο Δήμος Πειραιά υποδέχεται το νέο έτος κaι το πρώτο πλοίο που θα καταπλεύσει στο μεγάλο λιμάνι με ένα συγχρονισμένο show φωτισμών, εντυπωσιακών εναέριων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών με χρώμα, ρυθμό και ένταση από τον Πύργο του Πειραιά που θα φωτίσει τον Πειραϊκό ουρανό. Ένα μοναδικό υπερθέαμα ορατό και από τις 5 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

  • Το show πυροτεχνημάτων στον Πύργο, θα μεταδοθεί με live streaming από την ιστοσελίδα και τα youtube και facebook του destination piraeus.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: