Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έγραψε βιβλίο προκειμένου να θυμάται τον εαυτό της!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 18/10/2020

Με πρόδρομο στάδιο άνοιας διαγνώστηκε η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη

protothema.gr |> Συγκινεί με την περιπέτεια της υγείας της η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, η οποία διαγνώστηκε με συρρίκνωση εγκεφάλου, ένα πρόδρομο, δηλαδή, στάδιο της άνοιας. Η ίδια, μάλιστα, θέλησε να αποτυπώσει τα όσα περνάει σε ένα βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες από τις εκδόσεις «IANOS» με τίτλο “Θα μ’ αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;“.

Στο βιβλίο πρωταγωνιστεί η “Ηλέκτρα”, το alter ego της, για την οποία γράφει, όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, ότι «όση ώρα της μιλούσε ο νευρολόγος του διαγνωστικού κέντρου, για νευρώνες και εκφυλιστικές αλλοιώσεις του εγκεφάλου, η Ηλέκτρα προσποιούμενη ότι κρατάει σημειώσεις έγραφε και ξαναέγραφε στην ατζέντα της μια πρόταση: Θα μ’ αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;».

«Δεν πεθαίνει το σώμα μου, πεθαίνει όμως το μυαλό μου σιγά σιγά. Τι αξία έχει η ζωή μου χωρίς μνήμη; Θα τα ξεχάσω όλα μαζί ή σταδιακά; Δηλαδή θα ξεχάσω ποια είμαι; Τι έχω; Τι θέλω; Τα όνειρά μου; Θα ξεχάσω τα παιδιά μου;» γράφει στο βιβλίο η δημοσιογράφος μεταφέροντας στο στόμα της Ηλέκτρας τις δικές της αγωνίες.

«Θα μπορέσω να τους μάθω τη ζωή; Τι να προσέξουν; Τι να αποφύγουν; Να μην επαναλάβουν τα λάθη τα δικά μου; Θα προλάβω; Τι περιθώρια έχω; Και τι να τους πω; Επειδή σε λίγο δεν θα σας θυμάμαι, πάρτε αυτές τις οδηγίες για τη ζωή σας; Να τα αφήσω σαν διαθήκη;» προσθέτει στα ερωτήματα.

Η έκδοση του βιβλίου ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εκείνη γιατί αφηγήθηκε στα παιδιά της τη ζωή της και τα προετοιμάζει για το μέλλον με τρόπο σπαρακτικό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: