Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα παιδιά της Canerata Junior σήμερα στο Δημοτικό

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 11/01/2020

Με σολίστ στο πιάνο τον Αλ. Μπενετάτο, θα ακουστεί το Κονσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα αρ. 11 σε Ρε Μείζονα του Franz J. Haydn.

|> Συναυλία  από την  Camerata Junior  – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, υπό την επίβλεψη και διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Χαλιάσα και  από τη Νεανική Ορχήστρα Εγχόρδων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Σταυρούλας Μέντη,  πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο, 11/1, στις 12:30, στο Φουαγιέ 1ου ορόφου του  Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η συναυλία δίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά και του Δημοτικού Θεάτρου, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ) με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Βασίλη Μαστοράκη και του Στέλιου Γκόλγκαρη.

Η σημερινή συναυλία,  θα “ταξιδέψει” τους ακροατές στην μαγεία του ορχηστρικού ήχου, μέσα από αντιπροσωπευτικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σολίστ στο πιάνο θα είναι ο απόφοιτος της σχολής πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά Αλέξανδρος Μπενετάτος, ο οποίος θα εκτελέσει το Κονσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα αρ. 11 σε Ρε Μείζονα του Franz Joseph Haydn.

Σημειώνεται, πως η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», με στόχο την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών, την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και τη διαπαιδαγώγησή τους σε μια πειθαρχία ομαδικής μουσικής δράσης. Διευθυντής είναι ο Νίκος Χαλιάσας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Μαστοράκης και Στέλιος Γκόλγκαρης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Σάββατο 11 Ιανουαρίου (12:30)

«Η μαγεία της Συμφωνικής Ορχήστρας»

Νεανική Ορχήστρα Εγχόρδων Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, Διεύθυνση: Σταυρούλα Μέντη

Camerata Junior – Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής, Διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας, Σολίστ στο πιάνο: Αλέξανδρος Μπενετάτος.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου (18:00)

Κυριακάτικα Μουσικά Απογεύματα: «Λιμάνια του κόσμου»

Κιθαριστική Ορχήστρα Πειραιά, Διεύθυνση: Αντώνης Μυτακίδης.

Κυριακή 5 Απριλίου (18:00)

Κυριακάτικα Μουσικά Απογεύματα: 5o  Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά «Η Κλασική Κιθάρα συναντά το Ρεμπέτικο – Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη»

Piraeus Guitar Ensemble

Ρεμπέτικη κομπανία «ΝΟΜΟ…τέλια»

Το Piraeus Guitar Ensemble αποτελεί τον πυρήνα της Κιθαριστικής Ορχήστρας Πειραιά, που έχει εμφανιστεί κατά καιρούς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Βεάκειο Θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο.

Το “ΝΟΜΟ … τέλια” είναι ένα μουσικό σχήμα, αποτελούμενο από μάχιμους δικηγόρους – ερασιτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές, που αγαπούν και υπηρετούν με συνέπεια το ρεμπέτικο, το παραδοσιακό και το σμυρναίικο  τραγούδι.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: