Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χωρίς δακτύλιο αύριο λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 08/11/2022

Με στάσεις εργασίας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και απεργία των ταξί (ΣΑΤΑ) – Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος (11 πμ)

|> Δεν θα ισχύσουν αύριο, Τετάρτη 9/11, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος), λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και της 24ωρης απεργίας των μελών του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Συγκεκριμένα, με στάσεις εργασίας αλλά και 24ωρες κινητοποιήσεις έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν στη γενική 24ωρη αυριανή απεργία τα σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των σωματείων των εργαζομένων, η λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου θα έχει ως εξής:

Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο, σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ.

Το μετρό (Γραμμές 2 και 3) θα λειτουργεί από τις 09:30 έως τις 15:00, σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ). Στη Γραμμή 1 του μετρό (ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 09:00 έως τις 17:00.

Στο τραμ θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από τις 08:00 έως τις 22:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Τραμ.

Στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο (τρένο – προαστιακός σιδηρόδρομος). Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 17:00.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχουν και οι οδηγοί ταξί, σύμφωνα με απόφαση του ΣΑΤΑ.

Επίσης, λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης στάσης εργασίας της ΟΣΥΠΑ, θα υπάρξουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και η Olympic Air.

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα συμμετοχής 

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, προκειμένου να δώσουν μαζικά το «παρών» στην 24ωρη αυριανή γενική απεργία, καθώς και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια, που διοργανώνονται σε ολόκληρη τη χώρα από τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα, απευθύνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ.. «Οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, δίνουν τη μάχη κατά της ακρίβειας, που “στραγγαλίζει” τα νοικοκυριά και τους πολίτες. Η κατακόρυφη άνοδος των τιμών στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης και ο πληθωρισμός, που “τρέχει” με 12%, εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων, τους φτωχοποιεί και τους εξαθλιώνει» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της και επισημαίνει ότι διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

«Η αυριανή γενική απεργία, είναι απεργία-σταθμός και ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: