Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με συμμετοχή βιρτουόζων η έναρξη του Φεστιβάλ Κιθάρας των Ιονίων Νήσων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 11/11/2016

Διάρκεια: 11 – 13 Νοεμβρίου

Σήμερα Παρασκευή 11/11 αρχίζει στην Κέρκυρα το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ στα Ιόνια νησιά και ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας. Το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, θα διαρκέσει έως και μεθαύριο Κυριακή 13/11.

Στην σημερινή εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ, θα τιμηθεί από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, η διδάσκουσα του Ιονίου Πανεπιστημίου, διάσημη σολίστ Κορίνα Βουγιούκα, για την συνολική προσφορά της στην μουσική.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων και  την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Η δε καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, είναι η Κερκυραία Κιθαρίστρια, Μαρκέλα Σιλεβίστα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων κορυφαίων κιθαριστών, ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης, οι διεθνούς φήμης Έλληνες Σολίστ Στέλιος Γκόλγκαρης, Μάρω Ραζή και Μιχάλης Σουρβίνος, καθώς και ο νεαρός ταλαντούχος κιθαριστής Γιάννης Μποκέας.

Οι συναυλίες του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων (Ακαδημίας 2), με είσοδο ελεύθερη για το κερκυραϊκό κοινό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: