Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με την αναμενόμενη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 14/11/2016

Σημαντικές παρουσίες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων,που διεξήχθη το τριήμερο 11-13 Νοεμβρίου στην Κέρκυρα και διοργανώθηκε από το Ωδείο Κερκύρας, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και την στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων. Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, ήταν η Κερκυραία κιθαρίστρια, Μαρκέλα Σιλεβίστα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, εμφανίστηκαν οι διεθνούς φήμης σολίστ Στέλιος Γκόλγκαρης και Μιχάλης Σουρβίνος, καθώς και η διδάσκουσα του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο τμήμα της Κλασικής Κιθάρας, Κορίνα Βουγιούκα.

Τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης, ο οποίος δίδαξε και στα σεμινάρια του Φεστιβάλ και η Κορίνα Βουγιούκα για την συνολική προσφορά τους στην κλασική κιθάρα.

Στους διαγωνισμούς του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν, το Α’ Βραβείο στον διαγωνισμό ηλικίας ως 15 ετών απέσπασε ο Κερκυραίος Παναγιώτης Κλαδάς, ενώ στον διαγωνισμό των σολίστ η Κυριακή Μάϊνα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: