Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δριμύ “κατηγορώ” -εκ των έσω- για το καθεστώς της Άγκυρας

Χωρίς κατηγορία στις 08/11/2021

Μια δημοκρατία που συνεχίζει να επιτίθεται στα εδάφη των γειτονικών χωρών για ασήμαντους λόγους και συνεργάζεται με τρομοκράτες

Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν* |> Υπάρχει μία δημοκρατία που ισχυρίζεται ότι οι πολίτες της είναι ομοιογενείς εθνικά και φυλετικά και προσπαθεί να αφομοιώσει όλους όσοι δεν συμμορφώνονται σε αυτή τη μορφή. Είναι μία δημοκρατία που δεν μπορούσε να θεμελιώσει, να υιοθετήσει και να εφαρμόσει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μία δημοκρατία που δυσκολεύεται να αποδεχθεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες και το σώμα της οποίας απορρίπτει αυτά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σε κυτταρικό επίπεδο. Είναι δημοκρατία όπου ο νόμος δεν είναι ανεξάρτητος και επομένως δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Είναι μία δημοκρατία στην οποία κάποιοι ηγέτες κομμάτων, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, βουλευτές, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι ρίχνονται στη φυλακή λόγω των πολιτικών τους προτιμήσεων η σκέψεων.

Μια δημοκρατία στην οποία η κυβέρνηση μπορεί να υπερβεί τη νόμιμη εξουσία, με άλλα λόγια δεν υπόκειται στο νομό. Μία δημοκρατία που δεν εκπληρώνει τα πιο βασικά δικαιώματα που προβλέπει το Σύνταγμά της και δεν αποδέχεται το σύνταγμα και τους νόμους της ως δεσμευτικούς. Μια δημοκρατία γεμάτη καταπίεση και διώξεις της οποίας οι φυλακές είναι γεμάτες από καθηγητές πανεπιστημιακού στους δημοσιογράφους δασκάλους ειδικευμένους αξιωματούχους μωρά και παιδιά έγκυες γυναίκες και βαριά άρρωστους ασθενείς. Είναι μία δημοκρατία που τη λαμβάνει καν υπ’ όψιν τις διεθνείς συνθήκες στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος.

Μία δημοκρατία που συνεχίζει να επιτίθεται στα εδάφη των γειτονικών χωρών για ασήμαντους λόγους που έχει ένα στρατό που συνεργάζεται με τρομοκράτες τζιχαντιστές και χρησιμοποιεί αυτούς τους τζιχαντιστές τρομοκράτες τους μισθοφόρους στο έδαφος τρίτων χωρών.

Μία δημοκρατία που με διατάγματα εν μέσω νυκτός και παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους της, απολύει περισσότερους από 160.000 δημοσίους υπαλλήλους κηρύσσοντας τους προδότες.

Μία δημοκρατία που με στημένους και ανύπαρκτους λόγους έχει ασκήσει δικαστικές και αστυνομικές διώξεις σε βάρος 1,5 εκατομμυρίου πολιτών, μία δημοκρατία που έχει φακελώσει κοντά στα 8 εκατομμύρια πολίτες της.

Μα ποια γιορτή της δημοκρατίας γιορτάζετε; Δεν αναρωτιέστε καθόλου; Αν αυτή είναι η δημοκρατία σας, τότε τι γιορτή γιορτάζετε;

(*) Ο κ. Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν είναι αυτοεξόριστος Τούρκος πανεπιστημιακός και διανοούμενος  

>>>Πηγή: tourkikanea.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: