Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένα σαββατόβραδο στην Ύδρα με τραγούδια από όλη τη Μεσόγειο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 16/07/2021

 Μοναδική μουσική παράσταση με ακούσματα των μεσογειακών χωρών σε 16 γλώσσες και διαλέκτους, με την Αθηνά Ρούτση

|> Μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, γεμάτη από Μεσόγειο διοργανώνεται αύριο (Σάββατο 17/7) το βράδυ στις 9, από το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας. Τιτλοφορείται “Τα τραγούδια της Μεσογείου” και θα ακουστούν μελωδίες από τις 16 γλώσσες και διαλέκτους των μεσογειακών χωρών, που θα ερμηνεύσει η Αθηνά Ρούτση και θα εκτελέσουν οι: Άλκηστις Ραυτοπούλου (πιάνο), Λουκάς Μεταξάς (κρουστά), Δημήτρης Παπαλάμπρου (κιθάρες) και Φώτης Μυλωνάς (φλάουτο, κλαρινέτο, μαντολίνο, νέυ).

Η μουσική επιμέλεια είναι της Άλκηστης Ραυτοπούλου και της Αθηνάς Ρούτση, ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια της Τατιάνας Λύγαρη.

Σε σχετικό σημείωμά της η ομάδα των καλλιτεχνών αναφέρει:

Η θάλασσά μας, η Μεσόγειός μας. Η θάλασσα που βρέχει τις ακτές 23 διαφορετικών χωρών, που ενώνει και χωρίζει λαούς με διαφορετική γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμό αλλά με το ίδιο έντονο ταμπεραμέντο και την ίδια αγάπη για ταξίδια και εξερευνήσεις. Η θάλασσα που έγινε το εφαλτήριο για την ανάπτυξη της ναυσιπλοΐας προς όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, η θάλασσα που έζησε συγκρούσεις και πολέμους αλλά γέννησε και σπουδαίους πολιτισμούς κι έζησε λαμπρές μέρες πνευματικής και πολιτιστικής δόξας.

Αυτή η θάλασσα γέννησε μουσικές και μελωδίες ποτισμένες από το ζεστό κλίμα και την αύρα της, κεντημένες με την προσμονή του έρωτα και της αντάμωσης, μπολιασμένες με τα χρώματα της χαράς και του γλεντιού αλλά και του νόστου, της περιπλάνησης και του αβάσταχτου πόνου της μετανάστευσης και της ξενιτιάς.

Σαλπάρουμε μαζί για ένα σπάνιο μουσικό θαλασσινό ταξίδι σε όλα τα ιστορικά λιμάνια της Μεσογείου, από την Αλεξάνδρεια και το Γιβραλτάρ, τη Μασσαλία, τη Νάπολη και τη Γένοβα μέχρι τον Βόσπορο, τη Χάιφα και τον Πειραιά, με τραγούδια και μελωδίες οικείες που μας συγκινούν, αγγίζουν στα μύχια της ψυχής μας την κοινή μας καταγωγή, τραγουδούν τις χαρές, τους καημούς, τα πάθη και τις ελπίδες μας.

> Η είσοδος στην εκδήλωση του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, είναι ελεύθερη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: