Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μονρόε, Ντίτριχ, Παξινού και Κυβέλη μαζί με τον δάσκαλο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 23/10/2019

Οι “Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού” στο Φεστιβάλ Λευκωσίας με Αλέκο Λιδωρίκη και “Όψεις Λατρείας”

|> Διάσημες γυναίκες του 20ού αιώνα συνάντησαν τον δημοσιογράφο Αλέκο Λιδωρίκη και μίλησαν μαζί του. Είναι η Μέριλιν Μονρόε, η Μάρλεν Ντίτριχ, η Κατίνα Παξινού και η Κυβέλη. Αυτό συμβαίνει στην θεατρική παραγωγή “Τέσσερα πρόσωπα ζητούν δημοσιογράφο” που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30/10, από τις  “Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού”, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας με τη σκηνοθετική επιμέλεια Κίρκης Καραλή.

Τις τέσσερις μεγάλες ηθοποιούς θα ζωντανέψουν η Αννίτα Σαντοριναίου, η Πατρίτσια Πεττεμερίδου, η Στέλλα Φυρογένη και η Νίκη Δραγούμη, ενώ τον δημοσιογράφο Αλέκο Λιδωρίκη θα υποδυθεί ο Ντίνος Λύρας. Την επιμέλεια κειμένων έχει η Ζωζώ Λιδωρίκη, τη μουσική επιμέλεια ο Πλάτων Ανδριτσάκης, τις προβολές – βίντεο ο Νικόλας Μακρής, υπεύθυνη παραγωγής είναι η Ίλια Βασιλοπούλου, ενώ τους ηθοποιούς συνοδεύει στο πιάνο επί σκηνής ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Όψεις Λατρείας του Κόσμου

Άλλη μια παραγωγή με την υπογραφή της Ζωζώς Λιδωρίκη έχει τον τίτλο “Όψεις Λατρείας του Κόσμου”. Πρόκειται για έκθεση μακετών του Μιχάλη Βασιλόπουλου. Πρόκειται για αρχιτεκτονικές μακέτες του Μιχάλη Βασιλόπουλου, πιστά αντίγραφα υπό κλίμακα κτισμάτων θρησκευτικής λατρείας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Θα εκτεθούν στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου της Λευκωσίας από την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου έως το τέλος του Φεστιβάλ την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

Στον χώρο της Έκθεσης θα συνυπάρξουν: η Αγία Φωτεινή της Τρίπολης, η Ρώσικη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, το Τζαμί στο Μοναστηράκι, το Κουρσούμ Τζαμί στα Τρίκαλα, Κινέζικες Παγόδες, Ναός των Ίνκας, Κυκλαδίτικα Εξωκκλήσια, αλλά και ο Ναός του αρχαίου θεού Ήφαιστου στο Θησείο. Θα υπάρχουν και άλλοι τόποι λατρείας, άλλων θρησκειών που θα περιβάλλουν τη μία και μοναδική Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης που για πρώτη φορά βγαίνει από το εργαστήριο του καλλιτέχνη και παρουσιάζεται στο κοινό. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ίλια Βασιλοπούλου.

Οι δύο παραστάσεις θα αρχίσουν στις 8.30 μ.μ. και έχουν διάρκεια 90’.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: