Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα Βούρλα αναβιώνουν από τέσσερα ‘κορίτσια’ του 1875

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 03/12/2019

Μουσικοχορευτική παράσταση που «φωτογραφίζει» την εποχή ανεβαίνει στο “Cabaret Voltaire”

|> “Στα Βούρλα θα λέγεσαι Χρυσάνθη”, τιτλοφορείται η μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε η Έφη Ρευματά και ανεβαίνει αύριο Τετάρτη 4/12 στο “Cabaret Voltaire”* του Μεταξουργείου.

Η μουσικοθεατρική παράσταση “Στα Βούρλα θα λέγεσαι Χρυσάνθη” αφηγείται τις πραγματικές ιστορίες τεσσάρων γυναικών που πέρασαν από τα Βούρλα. Γυναικών που ανάμεσα σε πολλές άλλες, η κοινωνία έθεσε στο περιθώριο στερώντας τους της δυνατότητα μιας δεύτερης ευκαιρίας. Τους δύο συναρπαστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Κατερίνα Αγγελίτσα και η Σοφία Παπαδοπούλου.

Η σύλληψη και η δραματουργία είναι της Κατερίνας Αγγελίτσα, της Σοφίας Παπαδοπούλου και της Έφης Ρευματά, που έκανε και την σκηνοθεσία. Τα κοστούμια είναι της Βάσιας Χρονοπούλου, οι μουσικές διασκευές του Γιώργου Χανού και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Βάσια Χρονοπούλου, Στο πιάνο κάθεται ο Γρηγόρης Ελευθερίου και ακούγεται το πρωτότυπο τραγούδι της παράστασης “Ποιος να το΄λεγε” που συνέθεσε ο Γιώργος Χανός σε στίχους της Κατερίνας Αγγελίτσα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το έτος 1875 ο Δήμος Πειραιά εκτοπίζει ένα μεγάλο αριθμό “κοριτσιών” σ’ ένα μεγάλο οίκημα εκτός σχεδίου πόλεως. Θα ονομαζόταν Βούρλα και για πολλές δεκαετίες εκατοντάδες γυναίκες θα ασκούσαν έγκλειστες εκεί μέσα το επάγγελμα της πορνείας.

Μέσα από δύο ηθοποιούς, οι γυναίκες αυτές ζωντανεύουν, κινούνται ανάμεσά μας και ανοίγουν την καρδιά τους. Μας μιλούν για τη ζωή τους μέσα στον δημόσιο αυτό οίκο ανοχής, για όσα τις πονούν μα και για τα όνειρα που δεν σταμάτησαν ποτέ να έχουν. Και μας τραγουδούν. Πώς αλλιώς να πούνε της ψυχής τους τα ανείπωτα;

>>> Παραστάσεις κάθε Τετάρτη (4/12, 11/12, 25/12 και 1/1 στις 21:00) και κάθε Πέμπτη (5/12, 12/12, 26/12 και 2/1 στις 21:00).

(*)”Cabaret Voltaire”, Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο.
Είσοδος: 10 ευρώ (με ποτό).
Κρατήσεις θέσεων: 210.5227046 – 6995.254599
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (με διάλειμμα)

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: