Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ριμπάουντ… από το ΝΒΑ και τους “Μπακς” για τη συμμετοχή του Γιάννη στο “Eurobasket 2017”

Χωρίς κατηγορία στις 20/08/2017

Τι απαντούν στην ΕΟΚ

|> Με τίποτα δεν δέχονται  το ΝΒΑ και οι “Μιλγουόκι Μπακς” τους ισχυρισμούς τής Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθασφαίρισης (ΕΟΚ) ότι δήθεν υπήρχε εξαρχής οργανωμένο σχέδιο για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το “Eurobasket 2017”. Και έτσι προχώρησαν σε κοινή διαμαρτυρία, όπου τονίζεται:

«Το ΝΒΑ και οι Μιλγουόκι Μπακς ακολούθησαν το απαιτούμενο πρωτόκολλο που προβλέπεται στη συμφωνία του ΝΒΑ με τη FIBA. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό που έχει επιβεβαιωθεί μέσω πολλαπλών εξετάσεων και κάθε ισχυρισμός για το αντίθετο είναι ψευδής».

Εξ άλλου, λίγο αργότερα οι “Μιλγουόκι Μπακς” εξέδωσαν νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται με περισσότερες λεπτομέρειες στο ιστορικό της υπόθεσης τραυματισμού του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Κίνα, ο υπεύθυνος ενδυνάμωσης της ομάδας υπέβαλλε τον παίκτη σε μια σειρά ασκήσεων για να αξιολογήσει το γόνατό του και ανέφερε ότι εξακολουθούσε να παρουσιάζει σημαντικό πόνο σε βασικές κινήσεις.

Όπως επισημαίνει η ομάδα του NBA, μετά την εξέταση της σχετικής έκθεσης που υποβλήθηκε, ο γιατρός των “Μιλγουόκι Μπακς” συνέστησε στον διεθνή άσσο να σταματήσει να αγωνίζεται λόγω του επαναλαμβανόμενου πόνου στο γόνατο. Αντίθετα, όπως αναφέρεται, θα ήταν καλύτερο να γίνει περαιτέρω αξιολόγηση και για να ξεκινήσει ένα δομημένο, καθημερινό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Η παρέμβαση της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ, που προκάλεσε την κοινή αντίδραση του ΝΒΑ και των “Μιλγουόκι Μπακς”, ανέφερε:

«Η ταυτόχρονη ενημέρωση από τον μάνατζερ των Μιλγουόκι Μπακς και από τον ίδιο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μάλιστα διά τηλεφώνου και social media από τη μακρινή Κίνα, και όχι με τη δέουσα επίσημη μορφή, για αδυναμία συμμετοχής του στην Εθνική Ανδρών φυσικά και μας λυπεί για τη μεγάλη αγωνιστική απώλεια, αλλά δυστυχώς και δεν μας αιφνιδιάζει.

 Μια σειρά ενδείξεων τις οποίες με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούσαμε από την έλευση κιόλας του Γιάννη στην Ελλάδα και εν συνεχεία από την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας, είχαν δημιουργήσει την πεποίθηση  ύπαρξης ενός οργανωμένου και καλά σκηνοθετημένου σχεδίου από πλευράς της ομάδα του ΝΒΑ στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης, σε πλήρη γνώση αν όχι και παρότρυνση του ΝΒΑ, που έφεραν σε δύσκολη θέση τον αθλητή και τον υποχρέωσαν  να γνωστοποιήσει ότι από σήμερα δεν αποτελεί  μέλος της Εθνικής Ανδρών.

Το γεγονός αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί μια άλλη πραγματικότητα, αλλά όπως είναι γνωστό οι παρόντες γράφουν την ιστορία. Η Εθνική ομάδα συνεχίζει την συντεταγμένη προσπάθειά της για να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο επερχόμενο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να εκπροσωπήσει για μια ακόμα φορά επάξια την Ελλάδα.

Αυτή είναι και η πρώτη προτεραιότητα του ελληνικού μπάσκετ, να στηρίξουμε δηλαδή με όλα τα μέσα την Εθνική μας ομάδα, τον προπονητή και τους παίκτες που θα είναι παρόντες.

Σε ό,τι αφορά όμως, το παρασκήνιο αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας ιστορίας που εκτυλίχτηκε μέχρι και σήμερα, από υποχρέωση προς τη φίλαθλη κοινή γνώμη της χώρας επιφυλασσόμεθα και στον κατάλληλο χρόνο θα γίνουν γνωστές όλες οι πτυχές της».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: