Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Χάντμπολ του 2021 αναλαμβάνει ο Πειραιάς

Χωρίς κατηγορία στις 28/08/2018

Τι δήλωσε ο Μώραλης

|> Στον Πειραιά θα διοργανωθεί το  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Εφήβων Χάντμπολ το 2021, μετά από σχετική ανακοίνωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστα Γκαντή, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των πρωταθλημάτων της Handball Premier στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά παγκόσμιο πρωτάθλημα με  περισσότερους από χίλιους αθλητές, 32 ομάδες, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Και εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα σχετικό με τις κατάλληλες προδιαγραφές που (δεν) διαθέτει η πόλη. Γι΄αυτό ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Δήμος Πειραιά έχει μητροπολιτικά χαρακτηριστικά και θα αναλάβει τον κεντρικό ρόλο μαζί με όμορους δήμους, εφ’ όσον υπάρχουν εγκαταστάσεις και βρεθούν τα κατάλληλα γήπεδα, προπονητήρια και θα βοηθήσει στη μεταφορά, στη διαμονή, στη διατροφή των αθλητών και όχι μόνο, για να διεξαχθεί αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα»…

Επιπλέον είπε: «Ήθελα πραγματικά και είχαμε  στόχο ως δημοτική αρχή στον Πειραιά, να φέρουμε στην πόλη μας μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Είναι μία πρόκληση να διοργανώσουμε στον Πειραιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του handball. Θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα τα καταφέρουμε. Είναι πολύ σημαντικό να υποδεχτεί ο Πειραιάς περίπου χίλιους αθλητές και 32 ομάδες σε αυτό το πρωτάθλημα. Πρόκειται για περισσότερους από χίλιους αθλητές συν τους φιλάθλους και τις οικογένειες των παικτών και αυτό είναι σημαντικό για μία πόλη να τους υποδεχτεί, να τους φιλοξενήσει, να δημιουργήσει εκδηλώσεις τις ημέρες που κρατάει το πρωτάθλημα και να διαφημιστεί η πόλη του Πειραιά σε όλες τις χώρες που θα λάβουν μέρος»..

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι πριν δύο μήνες είχε μία συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος κ. Γκαντή και την πρόεδρο του ΟΠΑΝ  κα Αντωνάκου και συζήτησαν για το αν μπορούσε ο Πειραιάς να υποδεχτεί το 2021 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο τόνισε ότι είναι χαρούμενος, γιατί βλέπει μία Ομοσπονδία που λειτουργεί εύρυθμα. Επίσης, δήλωσε  χαρούμενος για την ομάδα του Ολυμπιακού, που μπήκε δυναμικά στο χάντμπολ και όπως είπε «ο Ολυμπιακός  θα συνεισφέρει στο άθλημα». Μάλιστα ο κ. Μώραλης  συμφώνησε  με τον κ. Παπασταμάτη της ΑΕΚ, ο οποίος ευχήθηκε να μπει και ο Παναθηναϊκός στο άθλημα. Παράλληλα, όμως, σημείωσε ο κ. Μώραλης  ότι με ιδιαίτερη χαρά βλέπει το χάντμπολ ότι είναι δυνατό στην περιφέρεια και πρέπει να διατηρηθεί αυτό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Πειραιά, βράβευσε τους καλύτερους αθλητές του χάντμπολ την περίοδο 2017-2018 και συνεχάρη την εθνική ομάδα γυναικών στο beach handball για την κατάκτηση του χρυσού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στη εκδήλωση ήταν παρούσα και η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: