Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρόεδρος στο Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας, ο Βασ. Κορκίδης

Χωρίς κατηγορία στις 03/12/2021

Νέος θεσμός σε κάθε Περιφέρεια – Επιδιώκει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

|> Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (ΠΕΣΑ) Βασίλης Κορκίδης, εξελέγη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ).

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Αττικής είναι ένας νέος θεσμός που δημιουργήθηκε σε κάθε περιφέρεια με βάση τους ν. 4310/2014 και 4386/2016 και επιδιώκει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η καινοτομία και η επιστημονική γνώση, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εδραιωμένων κλάδων, αλλά και τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης τής Αττικής προς την κατεύθυνση νέων αναδυόμενων τομέων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Αντιμετωπίζει σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα και προκλήσεις της Αττικής με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η καινοτομία και η επιστημονική γνώση.

Με αφορμή την εκλογή του στην προεδρία του ΠΣΕΚ, ο Βασίλης Κορκίδης, ευχαρίστησε τα μέλη του συμβουλίου για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, εξέφρασε την εκτίμησή του για την επιστημονική αξιοσύνη και τη σημαντική διαδρομή τους και επεσήμανε:

«Εκ των βασικών στόχων της νέας προσπάθειας που ξεκινάει για την αναπτυξιακή υποστήριξη δράσεων της Περιφέρειας, αποτελεί η πλήρης αξιοποίηση του ερευνητικού δυναμικού της, η ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών για την απόκτηση κατάλληλου ερευνητικού εξοπλισμού και την ανάπτυξη υλικού περιβάλλοντος που τους επιτρέπει την πλήρη αξιοποίηση του διαθέσιμου ερευνητικού δυναμικού. Θα στηρίξουμε τη διοργάνωση συναντήσεων εργασίας (workshops) για τη διευκόλυνση της μεταφοράς γνώσεων και ερευνητικών αποτελεσμάτων στον παραγωγικό τομέα, με στόχο την ενδυνάμωσή του σε θέματα νέων τεχνολογιών και εφαρμογών», είπε και κατέληξε: «Είναι η ώρα να αδράξουμε την ευκαιρία αξιοποίησης, ή μάλλον καλύτερα της υλοποίησης, όλων εκείνων των «εργαλείων» που περιγράφονται στην Αποστολή του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Αττικής (ΠΣΕΚ). Καλή αρχή!».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: