Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νέο πρόγραμμα ασφάλισης και νέες διακρίσεις για την Interamerican

Χωρίς κατηγορία στις 29/07/2015

Τους συνεχώς αυξανόμενους κινδύνους που απορρέουν για στελέχη επιχειρήσεων, από θέση διοικητικής ευθύνης και αποφάσεων, καλύπτει πλέον ασφαλιστικά η Interamerican με το νέο πρόγραμμα “Directors & Officers Liability” (D&O). Πρόκειται για πρόταση που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες, υψηλές απαιτήσεις διακυβέρνησης, όπως έχουν διαμορφωθεί στο ιδιαίτερα σύνθετο και ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα D&O έχει σχεδιαστεί για να παρέχεται ασφαλιστική προστασία τόσο σε στελέχη όσο και στην ίδια την επιχείρηση, συνδυάζοντας προσιτό ασφάλιστρο με μοναδικές καλύψεις και υπηρεσίες. Η ασφάλιση αφορά σε ενδεχόμενες απαιτήσεις από πελάτες, μετόχους, προμηθευτές, ανταγωνιστές, καθώς και εργαζομένους της ίδιας εταιρείας, εξαιτίας λαθών ή παραλείψεων κατά την άσκηση των διοικητικών καθηκόντων.

Οι καλύψεις παρέχονται σε στελέχη έως και πέντε χρόνια μετά τη λήξη του συμβολαίου, εφόσον οι απαιτήσεις αναφέρονται σε περιστατικά που έχουν συμβεί κατά την περίοδο ισχύος του συμβολαίου. Δεν υφίστανται γεωγραφικά όρια για της καλυπτόμενες δραστηριότητες, με εξαιρούμενες χώρες της Η.Π.Α και τον Καναδά. Ειδικότερα για τις εταιρείες, το πρόγραμμα προβλέπει προαιρετικά και την κάλυψη:

  • ευθύνης της ίδιας της επιχείρησης, ως νομικού προσώπου, έναντι απαιτήσεων τρίτων
  • χρηματικών απωλειών της επιχείρησης σε περίπτωση απιστίας υπαλλήλου, διάρρηξης ή ληστείας κατά τη μεταφορά χρημάτων.

Οι αποκλειστικές συνεργασίες της Interamerican με επιλεγμένες εταιρείες παροχής υπηρεσιών, που παρέχονται σε προνομιακή τιμή, διαφοροποιούν το πρόγραμμα D&O από αντίστοιχα προγράμματα της αγοράς στα ζητήματα της αξιολόγησης κινδύνων και της προστασίας και διαχείρισης της φήμης.

“Οι δυνητικά θιγόμενοι από λανθασμένες επιλογές διοικητικών στελεχών, όπως και εταιρειών, στον πολύπλοκο σημερινό χώρο των αγορών είναι περισσότεροι και σαφώς πιο ευαίσθητοι. Στελέχη και εταιρείες χρειάζονται ένα θώρακα στην ανάληψη ευθύνης για κινδύνους οι οποίοι ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλες απαιτήσεις. Με το D&O προωθούμε στην επιχειρηματική κοινότητα μία ολοκληρωμένη πρόταση ασφάλισης της ευθύνης, που μπορεί να εκμηδενίσει τις συνέπειες μιάς δυσάρεστης περιπέτειας στελεχών και επιχειρήσεων”, σημειώνει τονίζει ο γενικός διευθυντής Εργασιών της Interamerican, Γιάννης Καντώρος (φωτό).

Νέες διακρίσεις 
σταEthos
Sustainability Awards

Εξ άλλου, τη 2η θέση στην κατηγορία “Καλύτερος Απολογισμός ΕΚΕ” και την 3η θέση στην κατηγορία “Εταιρική Στρατηγική ΕΚΕ”, την οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερα στον “κορμό” της συνολικής επιχειρησιακής στρατηγικής κατέκτησε η Interamerican, που συμμετείχε και εφέτος επιλεκτικά –καθώς έχει διακριθεί κατά τα προηγούμενα έτη σε αρκετές κατηγορίες του θεσμού– στα Ethos Sustainability Awards.

Σημειώνεται ότι, σε προηγούμενους διαγωνισμούς του θεσμού, η Interamerican έχει διακριθεί με πρώτα βραβεία στις κατηγορίες “Ο Καλύτερος CEO στην ΕΚΕ” (CEO & CSR 2012), ενώ πρώτο βραβείο έχει αποσπάσει την ίδια χρονιά και για τον “Καλύτερο Απολογισμό ΕΚΕ”, δημιουργώντας παράδοση κορυφαίων διακρίσεων για την ποιότητα και πληρότητα της Έκθεσης Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Επίσης, η Interamerican έχει βραβευθεί με δεύτερο βραβείο (2012) στις κατηγορίες “Δημοφιλέστερη Εταιρεία στην ΕΚΕ” και “Καλύτερη Ομάδα ΕΚΕ”. Η ομάδα της είναι από τις ευρύτερες, με αντιπροσώπευση όλων των τομέων της εταιρικής δραστηριότητας και με 12 μέλη της εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα σε επίπεδο γνώσεων από το Global Reporting Ιnitiative.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: