Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι εκλογές στη ΝΔ και πώς βλέπει μία ψυχολόγος τον ρόλο του Μεϊμαράκη στην συσπείρωση

ΕΛΛΑΔΑ στις 14/05/2018

Συμμετοχή-ρεκόρ

|> Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, που διεξήχθησαν χθες με συμμετοχή-ρεκόρ! Πήραν μέρος 155.000 ενεργά μέλη της ΝΔ, για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κόμματος σ’ όλη την επικράτεια και εκλέγονται 4.050 πρόσωπα σε θέσεις προέδρων και μελών των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ – ΔΗΜΤΟ). Επίσης, αναδεικνύονται και 1.000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στο ερχόμενο συνέδριο της ΝΔ, που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο.

Σημειώνεται ότι τις 4.050 θέσεις των ΝΟΔΕ – ΔΗΜΤΟ και τις 1.000 των συνέδρων διεκδίκησαν περισσότεροι από 8.000 μέλη του κόμματος.

Ο ρόλος του Μεϊμαράκη

Εν τω μεταξύ, ένα ενδιαφέρον ολιγόλογο άρθρο αναρτήθηκε χθες το ysterografa.gr, με τον τίτλο “Ο ρόλος του Μεϊμαράκη στη γαλάζια συσπείρωση”, που υπογράφει η ψυχολόγος Μαρίκα Λυσιάνθη. Γράφει:

Η εικόνα “μιλάει” από μόνη της. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ψηφίζει στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Υπό το “βλέμμα” των προηγούμενων προέδρων του κόμματος. Του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Μιλτιάδη Έβερτ, του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά. Και του… δικού του.

Ο μεγάλος ηττημένος της εσωκομματικής μάχης του 2015-2016, υπήρξε διαχρονικά στρατιώτης της παράταξης. Συνέθεσε και δεν δίχασε. Βοήθησε, και δεν ενόχλησε. Γι’ αυτό και ο ρόλος του για την ενότητα και τη συσπείρωση που απαιτείται στην τελική ευθεία για τη μάχη των επόμενων εκλογών, είναι πρωταγωνιστικός. Κεντρικής σημασίας. Πολύ περισσότερο, σε μια περίπτωση κατά την οποία, μετά από 8 χρόνια Μνημονίων, ακόμη και η παραδοσιακή συμπαγής κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει… διαρροές.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: