Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, φύλακες και κρατούμενοι “αντιμέτωποι” με τον κοινωνικό αποκλεισμό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 13/04/2017

Με αγώνα σε 5Χ5

|> Φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου ιδιαίτερου συμβολισμού έδωσε στο γήπεδο 5Χ5 που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο των φυλακών, το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης αντιπροσωπευτική ομάδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και των Εργαζομένων-Αθλούμενων στα ΜΜΕ (ΠΣΑΤ-ΠΣΑΕ ΜΜΕ) με ομάδα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, αποτελούμενη από έγκλειστους και προσωπικό των φυλακών.

Αθλητικοί συντάκτες, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι ΜΜΕ και ηθοποιοί, έστειλαν από κοινού με τους κρατούμενους και το προσωπικό ηχηρό μήνυμα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, της απομόνωσης και της στοχοποίησης συνανθρώπων μας που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές και προσπαθούν να επανενταχθούν στην Κοινωνία.

Ο διευθυντής του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, Χριστόφορος Γιαννακόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Γίνεται προσπάθεια ν’ ανοίξουμε ένα παράθυρο στην κοινωνία. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήρθαν από το πουθενά, έχουν έξω τις οικογένειές τους. Είναι ωραίο να μαθαίνουν και οι δικοί τους ότι και εδώ, στις φυλακές, γίνονται κάποια ωραία πράγματα. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για μένα είναι η δική τους ευχαρίστηση, η δική τους χαρά. Είναι σημαντικό να πηγαίνεις το βράδυ σπίτι σου και να ξέρεις πως έκανες κάποιους ανθρώπους χαρούμενους. Μέσα στο θολό τοπίο μιας φυλακής υπάρχει και το ευχάριστο. Υπάρχουν άνθρωποι που στη φυλακή ανακάλυψαν και ανέπτυξαν δεξιότητες που δεν γνώριζαν ότι τις είχαν».

Ο αρχιφύλακας, Νίκος Πετρόπουλος που αγωνίστηκε με την ομάδα των κρατούμενων από την πλευρά του επισήμανε: «Μέσα από το ποδόσφαιρο δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά, να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο και τις ευαισθησίες που έχει ο κλάδος μας. Οι κρατούμενοι δείχνουν πως μπορεί το σώμα τους να είναι φυλακισμένο ωστόσο η δίψα για ζωή, δράση και δημιουργία δεν φυλακίζεται ποτέ».

Για την ομάδα του ΠΣΑΤ –ΠΣΑΕ ΜΜΕ αγωνίστηκαν οι: Σωτήρης Τριανταφύλλου (πρόεδρος ΠΣΑΤ), Γρηγόρης Παπαβασιλείου (Nova), Αποστόλης Νταλούκας (Nova), Παναγιώτης Δαλαταριώφ (gazzetta.gr), Κώστας Φραγκολιάς (ηθοποιός), Γιώργος Γεροντιδάκης (ηθοποιός), Αντώνης Χατζής (ηθοποιός), Γιάννης Αβραμίδης (τεχνικός Ant1), Κώστας Δελφίγγος (τεχνικός Ant1), Λευτέρης Σερλής (πρώην τεχνικός «Ώρα των Σπορ»), Ηλίας Αργυρόπουλος (διοικητικός ΔΟΛ), ενώ με την ομάδα των κρατούμενων έπαιξαν ο αρχιφύλακας Νίκος Πετρόπουλος και οι υπαρχιφύλακες Διονύσης Τσιργιώτης, Νίκος Φούκας και Παναγιώτης Κουτσουλιέρης. Προπονητής της ομάδας ήταν ο πρόεδρος τη Επιτροπής Πρωταθλήματος Τύπου Νίκος Κατσαρός, ο οποίος εκτέλεσε και χρέη διαιτητή της συνάντησης.

Παρόντες σε αυτό τον ξεχωριστό αγώνα ήταν ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, οι πρόεδροι επί τιμή του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και Παύλος Γερακάρης που είναι και δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και το μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ Φάνης Σκύφτας.

Στους κρατούμενους παραδόθηκαν βιβλία από τη βιβλιοθήκη του ΠΣΑΤ και από αθλητικούς συντάκτες-συγγραφείς μέλη του Συνδέσμου, τους οποίους ο ΠΣΑΤ ευχαριστεί θερμά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: