Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ξέσπασε “πόλεμος” δηλώσεων και αντιδηλώσεων μεταξύ Παναγούλη – Τόσκα για τους “φακέλους”

ΕΛΛΑΔΑ στις 13/07/2017

Τι λένε

Τ/Π |> Εντείνεται η κόντρα και μάλιστα με “άγριους” χαρακτηρισμούς, μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη και του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, για το θέμα των “φακέλων” της οικογενείας Παναγούλη – ιδιαίτερα εκείνου με στοιχεία που αφορούν τον αγνοούμενο από το 1967 ΛΟΚατζή αξιωματικό Γεώργιο Παναγούλη (αδελφό του Αλέκου και του Στάθη), όπως αποκαλύπτεται σε χθεσινή ανάρτηση του Τ/Π. Για τα όσα αναφέρονται απάντησε χθες ο κ. Τόσκας και σήμερα ανταπαντά η κ. Παναγούλης…

Σχετικά με την απάντηση του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τηλεγράφημα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου, αναφέρει:

«Σφάλλει ο αήθης κύριος Παναγούλης αν νομίζει ότι του επιτρέπεται να ασχημονεί, να συκοφαντεί και να διαβάλλει. Το σημερινό του κατάντημα δεν τιμά την αγωνιστική ιστορία της οικογένειάς του. Δεν πρόκειται όμως να κατεβώ στο επίπεδό του», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει τις εργασίες του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας, όταν ενημερώθηκε για την αποστολή εξωδίκου και τις δημόσιες δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη.

«Υπενθυμίζω ότι οι 2.100 φάκελοι πολιτικών φρονημάτων είναι αυτοί που απέμειναν από τα 7 εκατομμύρια περίπου φακέλους που ρίχτηκαν στη φωτιά το 1989. Και, αντί για το 2029 οπότε είχε αποφασιστεί να ανοιχτούν οι εναπομείναντες φάκελοι, αυτοί ανοίχτηκαν το 2016 και δίνονται στους δικαιούχους, με απόφαση του τωρινού υπουργού», επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ο κ. Παναγούλης ας μην παριστάνει λοιπόν όψιμα τον μόνο εκπρόσωπο της αντιδικτατορικής αντίστασης».

Ο κ. Παναγούλης υποστήριξε σήμερα (σ.σ. χθες) με δήλωσή του ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του απαγόρευσε πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού φακέλου του και του φακέλου μελών της οικογένειας. Πρόκειται για τη διαδικασία απόδοσης στους αγωνιστές της αντίστασης 1967-1974 των φακέλων που τηρούνται στα αρχεία των υπηρεσιών ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας, όπως αναφέρει ο κ. Παναγούλης υπέβαλε σχετική αίτηση και πρόσφατα κλήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να παραλάβει αντίγραφα.

«Όμως, ο υπουργός κ. Τόσκας, απαγόρευσε την πρόσβαση μου στο μεγαλύτερο τμήμα τόσο του προσωπικού μου φακέλου όσο και των φακέλων των μελών της οικογένειας μου και από το σύνολο των 1.527 σελίδων, μου παρέδωσε μόλις 695 σελίδες, για την έκδοση φωτοτυπικών αντιγράφων των οποίων επιβαρύνθηκα με το ποσό των 159 ευρώ», αναφέρει ο Στάθης Παναγούλης και κάνει γνωστό ότι προέβη σε εξώδικη διαμαρτυρία. Ο βουλευτής καταγγέλλει ότι αποκρύπτονται στοιχεία για την οικογένειά του που αγωνίστηκε με αίμα για τη Δημοκρατία και αμφισβητεί την αντιστασιακή διαδρομή του Νίκου Τόσκα.

Εν τω μεταξύ σήμερα, ο Στάθης Παναγούλης, σε εκ νέου δηλώσεις του, αναφέρει:

Γεώργιος Παναγούλης, αξιωματικός ΛΟΚ. Αγνοείται από τον Νοέμβριο του 1967.

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, γνωστός ως θιασώτης της Χούντας, έκανε δηλώσεις προσβάλλοντας το πρόσωπό μου ΕΠΕΙΔΗ ΖΉΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΦΑΚΕΛΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, ΑΦΟΡΩΝΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τον αδελφό μου ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΩΝ Λ.Ο.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ, ο οποίος ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. Ο κ. Τόσκας ΑΡΝΗΘΗΚΕ να μου παραδώσει αυτά τα έγγραφα με την πρόφαση ότι είναι… ΑΠΟΡΡΗΤΑ. Επιθυμώ να πληροφορήσω τον κ. Τόσκα, τον «Εύελπι της Χούντας», ότι όταν επί 220 ημέρες ανακρινόμουν στο ΕΑΤ ΕΣΑ, δεν τον συνάντησα σε κανένα κολαστήριο ανακριτικό, ούτε στην απομόνωση στις στρατιωτικές φυλακές του Μπογιατίου, ούτε βεβαίως στην εξορία στη Γυάρο, μολονότι ο κ. Τόσκας γράφει στο βιογραφικό του ότι υπήρξε και… αντιστασιακός!

» Τον πληροφορώ επίσης ότι από το 1967 έως και τη μέρα της σύλληψής μου το 1972, ήμουν καταζητούμενος από τη Χούντα. Παρ’ όλα αυτά εισήλθα παράνομα στην Ελλάδα έντεκα φορές (ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΕΣΥ κ. ΤΟΣΚΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ, όπως στον Σπύρο Μουστακλή και Τάσο Μήνη, γιατί αυτοί δεν προσκύνησαν τη Χούντα) για την αποκατάσταση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας που σήμερα απολαμβάνετε.

» Ας μην ξανατολμήσει ο κ. Τόσκας να αναφερθεί στους αγώνες της οικογένειας Παναγούλη, διότι ΠΟΤΕ κανένα μέλος αυτής της οικογένειας δεν έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες κάτω από το πουλί της Χούντας! Κύριε Τόσκα, μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο και για τη δική σας οικογένεια;

» Τα υπόλοιπα, τον Σεπτέμβρη στη Βουλή με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για να δούμε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΗΘΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΡΑΣΟΧΟΥΝΤΙΚΟΣ, αν βεβαίως παραβρεθεί ο κ. Τόσκας. Επίσης, πρέπει εντέλει ο κ. Τόσκας να μας εξηγήσει γιατί ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, αφορώντα αγωνιστές της Αντίστασης; Να χαίρεστε κ. Τσίπρα το «Χουντικό απομεινάρι», που φιλοξενείτε στην Κυβέρνησή σας!».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: