Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός ήταν το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 13/07/2015

Ένα από τα μεγαλύτερα κιθαριστικά φεστιβάλ της Ευρώπης, όπως είναι το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το περασμένο Σάββατο στην Λίμνη Πλαστήρα.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 120, ενώ κοινή παραδοχή ήταν, το υψηλότατο επίπεδο τόσο των σολίστ-καθηγητών, όσο και των μαθητών που συμμετείχαν.
Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το ξενοδοχείο “Νεβρός”, και τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση, των Άγγελου Μπότση και Στέλιου Μούστου και την συμπαράσταση του προέδρου του συλλόγου Στέλιου Γκόλγκαρη.
Συναυλίες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έδωσαν, το περίφημο κιθαριστικό ντουέτο φλαμένκο Flamenco Guitar Duet, που αποτελείται από τους Θεσσαλούς κιθαριστές, Σπύρο Τσιώλη και Δημήτρη Μπάρδα, η πολυβραβευμένη 17χρονη κιθαρίστρια Κατερίνα Καρυώτη, ο σολίστ και κορυφαίος παιδαγωγός της κιθάρας Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος (φωτό), ο διεθνούς φήμης 20χρονος σολίστ Βασίλης Δίγκος, νικητής των μεγαλύτερων διεθνών διαγωνισμών κιθάρας και το εξαιρετικό, μοναδικό για ελληνικά δεδομένα μουσικό σύνολο “ArtGuitaristas”, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Πέτρου Ρίστα.
Το Φεστιβάλ λάμπρυναν με την παρουσία τους, η “ζωντανή ιστορία της κιθάρας” της Ελλάδας, Βαγγέλης Μπουντούνης και η σολίστ Μάρω Ραζή.
Στα σεμινάρια του Φεστιβάλ δίδαξαν εκτός των παραπάνω ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Στέλιος Μούστος, ο παιδαγωγός, Τάσος Δίγκος, και ο συνθέτης-καθηγητής Ανωτέρων Θεωρητικών Παναγιώτης Αδάμ.
Έκθεση Κιθάρας πραγματοποιήθηκε από τον Έλληνα κατασκευαστή Ανδρέα Μαδημένο.
Στον διαγωνισμό των Κιθαριστικών Συνόλων του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Ά βραβείο το κιθαριστικό σύνολο ΝΙ.ΡΕ. Κιθάρες του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, του καθηγητή Αντώνη Μυτακίδη, με ΄Β βραβείο το κιθαριστικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, του Καθηγητή Διονύση Μικέλη.
Στον διαγωνισμό ηλικίας μέχρι 13 ετών βραβεύθηκαν με Ά βραβείο η Χρυσοβαλλάντια Δρούγκα, με ΄Β βραβείο ο Γιάννης Μιχαηλίδης.
Στον διαγωνισμό ηλικίας μέχρι 17 ετών βραβεύθηκαν με Ά βραβείο, ο Στέλιος Κανδυλάκης, με ΄Β βραβείο ο Βασίλης Μουράτης.
Στον διαγωνισμό των Σολίστ βραβεύθηκαν με Ά βραβείο, που ήταν κιθάρα αξίας 2.700 ευρώ του κατασκευαστή Ανδρέα Μαδημένου, καθώς και πρόσκληση ως σολίστ στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, ο Χρήστος Σάρκατζης με ΄Β βραβείο ο Γιώργος Κολοβός, ενώ το ΄Γ βραβείο μοιράστηκαν οι Παύλος Κλεώπας & Γιώργος Βελισσαρίδης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: