Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο… κατακόκκινο η Ελλάδα για τους Αμερικανούς!

Οδηγία από το CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) έρχεται να δημιουργήσει προβλήματα στον ελληνικό Τουρισμό

Τ/Π |> Τα 5.000 κρούσματα περιμένουν για σήμερα οι επιδημιολόγοι και παράλληλα με την άσχημη εξέλιξη, έρχεται και μία κακή είδηση για τον Τουρισμό μας, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πρόκειται ένα “κατακόκκινο” απαγορευτικό, για όσους Αμερικανούς θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Η επιστημονική “συμβουλή”, δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του CDC (Centers for Disease Control and Prevention – Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) και δίνονται σχετικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι ταξιδιώτες που θα βρεθούν στη χώρα μας.

Σε ειδικό πίνακα που είναι αναρτημένος δίπλα στο σχετικό δημοσίευμα υπάρχουν οι διαβαθμίσεις με τα 4 επίπεδα κινδύνου λόγω κορωνοϊού. Σε αυτόν το πίνακα η χώρα μας βρίσκεται στο υψηλότερο “Επίπεδο 4” -με βαθύ κόκκινο χρώμα- όπου αναγράφεται: “Πολύ υψηλό επίπεδο COVID-19 στην Ελλάδα”. Και παρακάτω, με τίτλο “Βασικές πληροφορίες για ταξιδιώτες στην Ελλάδα” αναφέρει:

  • Οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν κάθε ταξίδι στην Ελλάδα.
  • Λόγω της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα, ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο να λάβουν και να διαδώσουν παραλλαγές COVID-19 και θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε ταξίδι στην Ελλάδα.
  • Εάν πρέπει να ταξιδέψετε στην Ελλάδα, εμβολιάστε πλήρως πριν ταξιδέψετε. Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να φορούν μάσκα, να απέχουν 6 πόδια από τους άλλους, να αποφεύγουν τα πλήθη και να πλένουν τα χέρια τους.

> Περισσότερα στην σχετικά ανάρτηση στο ιστότοπο του CDC

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: