Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρχίζει σήμερα στο ‘Αγνάντι’ το ‘Pic Nic Festival με θέα’

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 02/07/2020

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 25/9 με συμμετοχή Κορκολή, Κραουνάκη κ.ά.

|> Στο δημοτικό πάρκο “Αγνάντι” πάνω από την παραλία Βοτσαλάκια, θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας «Pic Nic Festival 2020 με θέα», που αρχίζει σήμερα Πέμπτη 2/7.

Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ ήταν να διεξαχθεί στο άλσος του Βεάκειου, αλλά δεν κατέστη εφικτό λόγω καταγγελιών από κατοίκους. Έτσι ο Δήμος μετέφερε τις πολιτιστικές του δράσεις σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Καστέλλας, όπως είναι το δημοτικό πάρκο “Αγνάντι”.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, για το θέμα της αλλαγής χώρου διεξαγωγής του φεστιβάλ, δήλωσε:

«O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά έλαβε την πρωτοβουλία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των ειδικών μέτρων για τους χώρους πολιτισμού, να διοργανώσει μόνο για εφέτος στο άλσος ακριβώς δίπλα στο Βεάκειο Θέατρο, 15 μικρές εκδηλώσεις κυρίως για παιδιά αλλά και μεγαλύτερους. Το πρόγραμμα περιελάμβανε 7 παραστάσεις Καραγκιόζη,  τρία θεατρικά, ένα  stand up comedy, μια παιδική συναυλία και τρεις συναυλίες με τους Στέφανο Κορκολή, Σταμάτη Κραουνάκη και Μιχάλη Τζουγανάκη.

Δυστυχώς και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης μας ήταν θετική, κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις κατοίκων έβαλαν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από το γενικό καλό και παρά τις προσωπικές μου διαβεβαιώσεις για την τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας, αλλά και για το ότι θα ήταν μόνο για το φετινό καλοκαίρι, προχώρησαν πέρα από κάθε λογική σε σειρά καταγγελιών. Σκοπός τους ήταν να αποτρέψουν τη μοναδική αυτή πολιτιστική πρωτοβουλία.

Το παράδοξο αυτής της ιστορίας είναι ότι το Βεάκειο Θέατρο λειτουργούσε και θα λειτουργεί με πολλαπλάσιους επισκέπτες,  εκτεταμένο ωράριο, περισσότερα αυτοκίνητα και  μεγαλύτερη εκ των πραγμάτων όχληση για τους κατοίκους όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια.  Δυστυχώς, οι εν λόγω κατάφεραν έστω και προσωρινά να εμποδίσουν, σε αυτές τις δύσκολες ημέρες για όλους λόγω της πανδημίας, να διασκεδάσουν  μικρά παιδιά αλλά και οικογένειες και να απολαύσουν παιδικές παραστάσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνταν από τις 20:00 έως τις 21:30, καθώς και θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες οι οποίες θα ολοκληρώνονταν στις  22:45

Επίσης, μού τόνισαν ότι δεν επιθυμούν καμία δραστηριότητα στο συγκεκριμένο μικρό άλσος, ούτε καν παιδική χαρά, προτάσσοντας ξεκάθαρα το προσωπικό τους και μόνο συμφέρον που είναι η  δική  τους ησυχία.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, όπως έχω επανειλημμένα τονίσει, λειτουργεί και θα λειτουργεί με βάση τους νόμους και με γνώμονα μόνο το γενικό συμφέρον της πόλης σε όλα τα επίπεδα και όχι «à la carte»  όπως ορισμένοι επιθυμούν.

Tο  «Pic Nic»  λοιπόν δεν αναβάλλεται αλλά μεταφέρεται.  Γίνεται “Πικ Nικ με Θέα” για παιδιά και πραγματοποιείται στο υπέροχο Δημοτικό πάρκο «Αγνάντι» στην Καστέλλα,  το οποίο δημιουργήσαμε πριν δύο χρόνια πάνω από την παραλία Βοτσαλάκια.

Είμαστε βέβαιοι ότι μικροί  και μεγάλοι από την Πέμπτη 2 Ιουλίου και μετά θα περάσουν υπέροχα, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια   σε ένα από τα ομορφότερα σημεία, αλλά και με την καλύτερη θέα του Πειραιά. Οι τρεις συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις δεν αναβάλλονται και θα πραγματοποιηθούν εντός Βεακείου Θεάτρου τηρώντας όλες τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, με maximum 1.250 θεατές».

> Το πρόγραμμα του “Pic Nic Festival 2020 με θέα” ΕΔΩ 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: