Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι ισραηλινές επιθέσεις προκαλούν αύξηση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη

ΚΟΣΜΟΣ στις 07/05/2024

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ δηλώνει ότι οι αντισημιτικές ενέργειες στη Γαλλία έχουν αυξηθεί κατά 300%

Τ/Π |> Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει ο αντισημιτισμός στην Ευρώπη, μετά τις ισραηλινές πολυαίμακτες επιθέσεις κατά αμάχων στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ήδη η γαλλική κυβέρνηση με χθεσινή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2024 έχει καταγραφεί μία αύξηση 300% στις αντισημιτικές ενέργειες σε σχέση με τον ίδια περυσινή περίοδο.

Ο τίτλος της “Le Monde”: «Αντιμέτωπη με το ‘’κύμα’’ μίσους κατά των Εβραίων από τις 7 Οκτωβρίου 2023, η κυβέρνηση αρχίζει συναντήσεις για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού»…

Μάλιστα, η έγκυρη γαλλική εφημερίδα, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ (φωτό) κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 38ο δείπνο του CRIF (Conseil Représentatif des Institutions Juives de France), είπε επί λέξει ότι «ουδείς μπορεί να αρνηθεί αυτή την αντισημιτική λαίλαπα» και πως «ενώ οι Γάλλοι Εβραίοι αντιπροσωπεύουν το 1% του γαλλικού πληθυσμού, πάνω από το 60% των αντιθρησκευτικών αδικημάτων είναι αντισημιτικά».

Επίσης ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε πως «ούτε μία ενέργεια δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη» και ότι «ούτε ένας αντισημίτης δεν πρέπει να μένει ήσυχος».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: