Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής του Ελευθέριου Κλουβάτου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 31/03/2021

Οι “Ναυμαχίες” που είναι φόρος τιμής στην ελληνική Επανάσταση το 1821, θα λειτουργεί έως τις 15 Μαΐου με κλικ στο www.heavenlypathartgallery.com

|> Σε πρώτη πανελλαδική παρουσίαση εικονικής πραγματικότητας, η Heavenly Path Art Gallery σας εγκαινίασε προχθές την διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Ναυμαχίες» του Ελευθέριου Κλουβάτου, στον ιστότοπο www.heavenlypathartgallery.com, η οποία θα λειτουργεί έως τις 15 Μαΐου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται συνολικά εννέα υπερμεγέθη, ζωγραφικά έργα. Ο δημιουργός Ελευθέριος Κλουβάτος, σε απόδοση φόρου τιμής για την Επέτειο των 200 χρόνων της ελληνικής Επανάστασης του 1821, φιλοτέχνησε την “Ανατίναξη Τουρκικής φρεγάτας από τον ελληνικό στόλο κατά τους ναυτικούς αγώνες του 1821” και μελέτησε σε απόλυτη ρεαλιστική μεταφορά το έργο “Ο όρκος στον ναό της Αγίας Λαύρας” του Θεόδωρου Βρυζάκη.

H ιστορικός Τέχνης Αννίτα Πατσουράκη που επιμελείται την έκθεση σημειώνει:

«Η σειρά “Ναυμαχίες” του Ελευθέριου Κλουβάτου είναι έργα συγκλονιστικής καταγραφής, με ιστορικές ναυμαχίες και ναυτικές συγκρούσεις. Με απόλυτα ρεαλιστική ερμηνεία και εκπληκτική εμμονή στη λεπτομέρεια, έχουν αποτελέσει τεκμήριο που εντάχθηκε σε άρθρα ιστορικών, αναλυτών και δημοσιογραφικών κειμένων σε καταξιωμένα έντυπα, ιστοσελίδες, τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και σε αναφορές στην Παγκόσμια Ναυτική Ιστορία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αναζητά την αλήθεια του γεγονότος με εκφραστική δύναμη, μέσα σε ένα σύνθετο σκηνικό χώρο και φόρμες ενός άριστα καλογραμμένου σχεδίου. Εντυπωσιάζει με τους ανταριασμένους ουρανούς, τολμά εμπλουτισμένους χρωματικούς συνδυασμούς, εκκωφαντικές αντιθέσεις και πηγές φωτός έντονου δυναμισμού.

Προτιμά την προοπτική του βάθους αναδεικνύοντας περίτεχνα τη σύνθεση του είδους «πίνακας μέσα στον πίνακα…

Μνημειώδεις δημιουργίες που προβάλλουν αισθητικά πεδία έντονης συναισθηματικής φόρτισης και ενισχύουν τα αισθήματα δέους. Ιστορικά γεγονότα που αποτελούν αποταμίευση πολιτισμικού παρελθόντος και μνήμης».

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η Heavenly Path Art Gallery διαθέτει αίθουσες Τέχνης υψηλής αισθητικής, σε ειδικά διασκευασμένο εικονικό περιβάλλον λειτουργικότητας και διεθνών προδιαγραφών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: