Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με τον “Μουσουργό” του ανοίγει τη συνεργασία του ο Γιώργος Δουατζής με τις εκδόσεις “Στίξις”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 02/04/2017

Και επανέκδοση βιβλίων του

|> Με τις νεότευκτες εκδόσεις “Στίξις”, αποφάσισε να συνεργαστεί σε μόνιμη βάση ο δημοσιογράφος, ποιητής και συγγραφέας Γιώργος Δουατζής, ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει τα νέα του έργα από τον εν λόγω εκδοτικό οίκο. Σταδιακά δε, θα αναδημοσιεύονται παλαιότερα βιβλία του, τα οποία δεν υπάρχουν σήμερα στην αγορά, όπως το μυθιστόρημα “Μη φεύγετε, κύριε Ευχέτη” και ποιητικές συλλογές.

Η συνεργασία του Γιώργου Δουατζή με τις εκδόσεις “Στίξις” ανοίγει με την έκδοση και κυκλοφορία του νέου του πονήματος, με τον τίτλο “Ο Μουσουργός”. Πρόκειται για ένα πεζογράφημα (116 σελίδες), του οποίου ο ήρωας είναι χρηματοοικονομικός σύμβουλος και εν κρυπτώ συνθέτης κλασικής μουσικής.

Μετά από περιπέτειες της υγείας του, τρικυμιώδεις ψυχολογικές καταστάσεις και σειρά διλημμάτων για την αποκάλυψη ή μη της κρυφής ιδιότητάς του, βλέπει το έργο του να γίνεται ευρέως γνωστό στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της Ευρώπης, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ότι τα έργα είναι δικά του.

Στο οπισθόφυλλο, θα διαβάσουμε: “Η ζωή του Αλέξανδρου, διχασμένη. Τα διλήμματα, μεγάλα. Οι στιγμές των αποφάσεων, οριακές. Η εκπλήρωση και η ματαίωση των ονείρων, κυρίαρχες. Η τέχνη απέναντι στη στυγνή καθημερινότητα και το κέρδος. Η καταδίκη και ο θάνατος της ματαιοδοξίας, πεπρωμένο. Οι Ερινύες δικαιώνονται με την κάθαρση“. Η συνέχεια επί της… ανάγνωσης!

> Μερικά στοιχεία για τον Γιώργο Δουατζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Πρώτη του λογοτεχνική εμφάνιση το 1971. Έχει εκδώσει 24 βιβλία. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε έξι γλώσσες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: