Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γωγώ Ατζολετάκη: ‘Όταν η Φόνισσα συνάντησε τη Μήδεια’

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 26/07/2020

Οι τραγικές ηρωίδες του Ευριπίδη και του Παπαδιαμάντη, ανταμώνουν στο θέατρο “Μικρό Μπρόντγουαιη” με σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη

|> Μια παράσταση που σίγουρα θα αφήσει το αποτύπωμά της τον ερχόμενο θεατρικό χειμώνα, ετοιμάζεται να ανέβει στο θέατρο “Μικρό Μπρόντγουαιη” (Αίθουσα “Μάνος Κατράκης”), της Αγίου Μελετίου. Και δεν είναι μόνον το γεγονός ότι η Γωγώ Ατζολετάκη θα υποδυθεί την Μήδεια, αλλά πως αυτή η τραγική Μήδεια θα ανταμώσει με τη… Χαδούλα Φραγκογιαννού – τη “Φόνισσα” του Παπαδιαμάντη!

Χωρίς αμφιβολία, αναμένεται να είναι μία συναρπαστική, συνταρακτική και -γιατί όχι;-  ανατρεπτική θεατρική συνάντηση, που υπογράφουν ο Γιώργος Α. Χριστοδούλου με το κείμενό του, ο Βασίλης Πλατάκης με τη σκηνοθεσία και τους φωτισμούς του, ο Τάκης Μπινιάρης με την ροκ μουσική του και ο Αναστάσης Δεληγιάννης με τις χορογραφίες του.

Τίτλος της παράστασης “Όταν η Φόνισσα συνάντησε τη Μήδεια” και ήδη άρχισαν οι προετοιμασίες. Εκτός από τη Γωγώ Ατζολετάκη ως Μήδεια, θα παίζουν η Καλλιόπη Ιωαννίδου (Φόνισσα), ο Χρήστος Γεωργίου, η Μαρία Δρακοπούλου, η Σάρα Τερζή, η Νανά Γεωργιάδη,  Κωνσταντίνος Αγιαννόπουλος και ο Κωνσταντίνος Μενούνος.

Δυο γυναίκες, δυο τραγωδίες, δυο ιστορίες, που όμως γίνονται μία, με τον απαιτητικό θεατή θα έρθει, αντιμέτωπος με τις πιο τραγικές γυναικείες φιγούρες της θεατρικής λογοτεχνίας, που όταν έρχεται η ώρα να σμίξουν, τότε συμβαίνουν όλα!

Πώς μπορεί να συμπεριφερθεί και τι να πει η μία στην άλλη, όταν η μία, ήδη έχει κάνει τους φόνους και η άλλη ετοιμάζεται να τους πραγματοποιήσει; Γνωρίζονται, συνυπάρχουν, αποφασίζουν, ανατρέπουν τα κάθε λογής υπαρκτά δεδομένα, σπαράζουν, συγκινούν και στο τέλος… τι; Μια μαγική κοινή επαφή πόνου δύο προσώπων, που προσδιορίζει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι, ενώνονται με μια εκκωφαντική απελπισία, σε μια άλλη διάσταση πέρα από τον χρόνο, που μέχρι να πεις «τώρα», το «τώ» έχει φύγει…

Το ιδιαίτερο αυτό θεατρικό έργο, με πρωταγωνίστρια την Γωγώ Ατζολετάκη, προγραμματίζεται να δώσει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στη σκηνή του “Μικρού Μπρόντγουαιη”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: