Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Περιβαλλοντικό πάρκο το οικόπεδο του λούνα παρκ

Χωρίς κατηγορία στις 30/04/2019

Το ακίνητο αγοράζεται από τον δήμο Πειραιά – Και άλλο ακίνητο στα Καμίνια για Βρεφονηπιακός

|> Την αγορά δύο οικοπέδων δρομολογεί ο δήμος Πειραιά, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι χώροι. Πρόκειται για το οικόπεδο Μελετόπουλου (πρώην λούνα παρκ) επί των οδών Εθνάρχου Μακαρίου, Ζερβού και Γιαννοπούλου και για ένα οικόπεδο στα Καμίνια, επί των οδών Μουτσοπούλου 84 και Παπαγεωργακοπούλου. Το μεν πρώτο αγοράζεται για να δημιουργηθεί Θεματικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και το δεύτερο για να ανεγερθεί δημοτικό κτήριο που θα στεγάσει σύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό μεγάλης δυναμικότητας.

Συγκεκριμένα, το οικόπεδο  Μελετόπουλου που έχει έκταση 4.497 τ.μ., προβλέπεται η οικοδόμηση ενός κτηρίου με μέγιστο συνολικό εμβαδόν τα  600 τ.μ. μετά από διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ενώ θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου, παιδική χαρά και  θα διοργανώνονται αθλοπαιδιές  και περιβαλλοντικά  παιχνίδια.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Η αγορά του οικοπέδου Μελετόπουλου στο Νέο Φάληρο και η μετατροπή του σε Θεματικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης είναι ένα σημαντικό έργο το οποίο είχαμε δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσουμε και πλέον γίνεται πράξη. Καταφέραμε να δρομολογήσουμε την αξιοποίησή του και να επιλύσουμε ένα χρόνιο ζήτημα που απασχολούσε τους κατοίκους επί δεκαετίες, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και χρονοβόρες διαδικασίες.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο χώρος αυτός θα μετατραπεί σε Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, καθώς στον Πειραιά έλειπε μια δομή με επίκεντρο την ενημέρωση και τις εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον η οποία να απευθύνεται στους μαθητές, αλλά και σε δημότες όλων των ηλικιών. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μια όμορφη ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο, καθιστώντας το Πάρκο σημείο αναφοράς όχι μόνο για το Νέο Φάληρο, αλλά για ολόκληρη την πόλη.

Είμαι πραγματικά υπερήφανος γι΄ αυτό το έργο, καθώς η αξιοποίηση του οικοπέδου Μελετόπουλου δεν είχε προχωρήσει για πάρα πολλά  χρόνια. Το μόνο που με στεναχωρεί  είναι ότι ενώ περίμενα σε ένα τέτοιο θέμα ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, παρατάξεις της Αντιπολίτευσης για μικροκομματικούς λόγους δήλωσαν παρών. Ο Πειραιάς αλλάζει προς το καλύτερο και η αλλαγή αυτή θα είναι ακόμα πιο εμφανής τα επόμενα χρόνια. Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερα έργα στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της πόλης μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».

Εξ άλλου, στο οικοπέδου στα Καμίνια είναι έκτασης 962 τ.μ., θα ενταχθεί σε τρέχον πρόγραμμα επιδότησης για την κάλυψη κοινωφελούς χρήσης.

 Ο Γιάννης Μώραλης, επ’ αυτού δήλωσε:

«Η αγορά του οικοπέδου για τη δημιουργία νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Καμίνια είναι μια σημαντική παρέμβαση, την οποία δρομολογήσαμε, προκειμένου να υπάρχει ένας όμορφος χώρος που να πληροί όλες τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία των παιδιών στην περιοχή των Καμινίων. Επιθυμία μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο περιβάλλον για τα παιδιά μας, δουλέψαμε σε αυτή την κατεύθυνση  και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα υλοποιηθεί ένα έργο για τα παιδιά της πόλης μας. Στόχος μας είναι στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κι άλλους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, καθώς και να βελτιώσουμε τις υποδομές στους ήδη υπάρχοντες.  Το οφείλουμε στα παιδιά και η  ανταμοιβή μας θα είναι πάντα το χαμόγελό τους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: