Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδηλώσεις για το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 07/09/2019

Οργανώνει η γενική γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο Περίπτερο 13, stand 31

|> Στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμμετέχει η γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ (ΓΓΔΕ-ΕΣΠΑ) έχοντας ως σκοπό να αναδείξει τις δράσεις που συντονίζει για την αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων μέσω των οποίων υλοποιούνται  αναγκαία έργα για τη χώρα.

Στο Περίπτερο 13, stand 31, του υπουργείου Ανάπτυξης και  Επενδύσεων, εξειδικευμένα στελέχη θα βρίσκονται στη διάθεση του ενδιαφερόμενου κοινού, προκειμένου να παρέχουν ενημέρωση για το ΕΣΠΑ 2014 -2020.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της η γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ διοργανώνει δύο θεματικές εκδηλώσεις αναφορικά με τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που φέρνει η νέα προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ 2021-2027.

Πιο αναλυτικά, εκδήλωση με θέμα: «Νέα πολιτική συνοχής 2021-2027. Οι νέες προκλήσεις για την επιχειρηματικότητα και το ΕΣΠΑ» θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 8/9 και ώρα 17:30 – 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αιμίλιος Ριάδης» (εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ).

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης. Για την Δ’ Βιομηχανική Επανάσταση και τις επιπτώσεις της στην επιχειρηματικότητα, θα μιλήσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Χρυσολούρης, ενώ για τις επιχειρηματικές προκλήσεις που δημιουργεί η μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία θα μιλήσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΠΑΝ) Δημήτρης Κονταξής. Στη συνέχεια, για τις προκλήσεις που αφορούν την απασχόληση (Εργασία 4.0) θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος.

Τέλος, το πλαίσιο για τις δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας κατά την προγραμματική περίοδο 2021-2027 θα αποτελεί το αντικείμενο της παρουσίασης της Μαρίας Κωστοπούλου, αναπληρώτριας προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Θα ακολουθήσει συζήτηση υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Γιώργου Φιντικάκη.

Η δεύτερη εκδήλωση της γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, με θέμα: «Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την ενίσχυση της  Βιώσιμης Τοπικής Ανάπτυξης», θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9/9 στο Περίπτερο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Pavilion 13, ΔΕΘ και ώρα 17:00 -19:00.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νικόλαος Ματζούφας, οποίος θα αναπτύξει το θέμα της Τοπικής Ανάπτυξης και των ανθεκτικών υποδομών ΣΔΙΤ. Για τον ρόλο των ιδιωτικών φορέων στην Τοπική Ανάπτυξη και τα σχήματα συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μιλήσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης. Την θεματική της έξυπνης εξειδίκευσης – επιχειρηματικής ανακάλυψης στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων – Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ-ΒAA) θα αναπτύξει η Τασία Λαγουδάκη, πολεοδόμος χωροτάκτης, ενώ το πλαίσιο της χωρικής ανάπτυξης την προγραμματική περίοδο 2021-2027 θα αποτελέσει το αντικείμενο της εισήγησης της αναπληρώτριας προϊσταμένης της ειδικής υπηρεσίας, Συντονισμού, Στρατηγικής και Αξιολόγησης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Μαρίας Κωστοπούλου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: