Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η “τεκμηρίωση” και η δήθεν “εγκυρότητα των πηγών”…

FLASH στις 09/01/2021

Ούτε κουβέντα για παράπλευρες απώλειες από τις άλλες μάστιγες – Ίδια κάθε εποχή η Απανθρωπία

Αλέξανδρος Αρδαβάνης* |> Πτυχιούχοι ιατρικών σχολών και απόφοιτοι κέντρων Διεθνούς Αριστείας, πίσω από υπολογιστές, βέβαιοι για την υπεροπλία τους.

Αρθρογραφούν  με ασύλληπτη ένταση παραθέτοντας επιχειρήματα υπό μορφήν φονικών ριπών· συμπυκνωμένα δεδομένα με τη μέθοδο copy/paste και zip/unzip· βεβαίως μετά από πλήρη αφομοίωσή τους.

  • Σεντονοσελίδες χωρίς ίχνος ερωτηματικού Αμφιβολίας πλην σπάνιων ρητορικών ερωτημάτων και αυτά προς ενίσχυση της δύναμης πυρός.
  • Χωρίς τον ελάχιστο υπαινικτικό λυγμό.
  • Χωρίς ίχνος αναφοράς σε παράπλευρες απώλειες από τις άλλες μάστιγες. Εντάξει κάθε πόλεμος έχει τις δικές του, σφυρίζουν σαν οχιές· όμως κάποιες εποχές ξεσαλώνουν τους λες αλλά αυτοί κουφοί.

Επιστημονικός φονταμενταλισμός: η αναίρεση του Ορθού Λόγου από τον φανατισμό της αδηφάγου ιδιοτέλειας ή της ολιγοφρένειας απλώς.

Η υπεροχή της «τεκμηρίωσης» και της «εγκυρότητας των πηγών» σαρωτικές.

Ποιος αντιφρονών -ή αμφιφρονών έστω- θα αντέξει το βάρος των ερπυστριών τους; Μέσα στο εκκωφαντικό σιωπητήριο των ΜΜΕ, ποιος να κραυγάσει και ν’ ακουστεί το «πάντων χρημάτων μέτρον έστιν άνθρωπος» -σε όποια σύγχρονη εκδοχή του; Ίδια κάθε εποχή η Απανθρωπία, με τα ίδια εργαλεία σφυροκοπά την υπέρβαση των ορμεμφύτων του Πρωτανθρώπου με την Αγάπη.

Όμως εγώ μαντεύω τι ελπίζουν ανομολόγητα οι φονταμενταλιστές: πως θα φύγουν από τη ζωή ξαφνικά και όχι αργά και βασανιστικά· όχι πρόωρα αλλά χορτασμένοι υπερήλικοι, χωρίς αγωνία, χωρίς να προλάβει η ανάγκη παρηγορίας να τους χτυπήσει την πόρτα -μια αγκαλιά, ένας ψίθυρος αγάπης, ο λυγμός και τα βουρκωμένα μάτια του συντρόφου· να μη χρειαστούν πλάι τους κάτι που να έχει θερμοκρασία 36-37 βαθμούς Κελσίου και όχι ένα ξένο ψυχρόαιμο ή ποικιλόθερμο πλάσμα.

Και η Τύχη είναι συνήθως γενναιόδωρη σ’ αυτούς. Επειδή ελπίζουν υποσυνείδητα πως δε θα χρειαστούν, αφού «καθένας πεθαίνει απών».

Ξημέρωσα με ξυράφια επιδημιολόγων στα μάτια της ψυχής. Πόρνη ανθυγείας η αϋπνία! Αποστάτης δεν υπήρξα ποτέ, αφού δεν πίστεψα τίποτε τυφλά ποτέ, δεν παρατάχτηκα ποτέ.

(*Ο λογοτέχνης κ. Αλ. Αρδαβάνης, είναι δρ. ιατρός ογκολόγος – διευθυντής στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: