Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χωρίς Επιτροπές η Ελλάς θα είχε αποκτήσει αξιοπρέπεια

FLASH στις 23/08/2020

Ο Έλλην πολιτικός προτιμά να ορίζει Επιτροπές για να παίρνουν άλλοι τις αποφάσεις που θέλει!

Νίκος Ι. Καραβέλος* |> Η χώρα μας, (πέραν των φρούτων, του ελαιολάδου, της θάλασσας ,του απέραντου γαλάζιου, των μεγάλων ιστορικών στιγμών ,αλλά και της ρουφιανιάς, της σαχλαμάρας, ου μην και της τεμπελιάς των άεργων πολιτικών της), φημίζεται ανέκαθεν για την τάση της να διορίζει Επιτροπές, εξωθεσμικές συνήθως, προς λύσιν παντός προβλήματος

Η εναπόθεση της λύσης σε Επιτροπές, δεν έχει να κάνει με αναβλητικότητα,ωχαδερφισμό, αρπακτικότητα κλπ, αλλά με την έμφυτη ικανότητα του ελληνικού πολιτικού προσωπικού, να βιώνει έμπρακτα την δημοκρατία!

Ακριβώς, επειδή ο Έλλην πολιτικός δεν ανέχεται να  παίρνει ο ίδιος αυθαίρετα τις αποφάσεις, καθώς αυτό δεν το σηκώνει η δημοκρατική του συνείδηση, γι’ αυτό ορίζει Επιτροπές που παίρνουν εντολή να αποφασίζουν ελεύθερα ό, τι αυτός (ο πολιτικός) αποφασίζει να πράξει προς ίδιον όφελος.

Σπουδαίο πράμα οι Επιτροπές!

– Χωρίς την Επιτροπή των “Ιερών Ιατρικών Τεράτων”, δεν θα είχε νικηθεί ο φονικός κορωνοϊός και όλοι σχεδόν θα είχαμε “τινάξει τα πέταλα”, (που λέμε και στο Άργος), όπως ακριβώς αφανίστηκε ο πληθυσμός της Ιταλίας, και είναι τώρα μικρότερος και αυτής ακόμη της Κύπρου!

– Χωρίς την Επιτροπή των (ανώνυμων) “Σοφών” Του Πολυτεχνείου, ο κόσμος θα κατέβαινε στην δουλειά του, παρά το ότι δεν έχει δουλειά, ενώ τώρα,του λένε: …”δεν έχεις που δεν έχεις δουλειά, τράβα στο Κέντρο να κάνεις ποδήλατο…“. Και μετά έχεις κάτι ειδικούς να λένε πως ο δήμαρχος της Πόλεως των Αθηνών έχει  δύσκολο λαιμό για διασωλήνωση..

– Χωρίς την Επιτροπή “Σοφών κατά του Ιού” που ανέλαβε να οργανώσει και τα μπορντέλα της χώρας, ο κόσμος θα πήγαινε εκεί στα κρυφά, όπως έκανε πάντα, ενώ τώρα θα αφήνει το ονοματεπώνυμό του στην “Τζατζά”, για να ειδοποιήσει, “κούφια η ώρα”, την γυναίκα του και θα πληρώνει με κάρτα για να μην αδικείται και η τροϊκανή  Αρχή Δημοσίων Ερπετών.

Τέλος, εφαρμόζεται πλέον στην πράξη, η αρχή της ισότητας, αφού όλοι οφείλουν να “ολοκληρώνουν” σε λίγα μόνο λεπτά, έτσι που να μην εκτίθενται οι “γρήγοροι” και όσοι  δεν αντέχουν την “μακρά πάλη”.

Χωρίς τις Επιτροπές, η Ελλάς ή θα είχε καταρρεύσει ή θα είχε από καιρό αποκτήσει εθνική αξιοπρέπεια.

Κάποτε, όταν ο Θεός έπλαθε τον Κόσμο και είχε τελειώσει το μέγιστο μέρος των δημιουργημάτων του, ένιωσε ξαφνική κούραση. Αμέσως σταμάτησε και καλώντας τα Χερουβείμ, τους είπε:

– “Ξέρετε μου έχει μείνει να φτιάξω μόνο την γκαμήλα και είμαι ψόφιος στην κούραση“.

– “Πέσε και κοιμήσου, του είπαν, κι άσε να την φτιάξει η… Επιτροπή“.

Κοιμήθηκε ο Θεός και, δυστυχώς, έγινε αυτό που έγινε, καθώς τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής πλακώθηκαν μεταξύ τους για τις καμπούρες του ζώου!

(*) Ο κ. Νίκος Ι. Καραβέλος, είναι δικηγόρος και λογοτέχνης

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: