Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένας 15χρονος σολίστ δίνει συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 02/02/2019

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος συμπράττει με την Camerata Junior και το χορωδιακό σύνολο Libro Corο, με το κοντσέρτο αρ. 21 του Μπετόβεν

|> Με την Camerata Junior Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, υπό την επίβλεψη και διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Χαλιάσα και  από το χορωδιακό σύνολο Libro Corο υπό την διεύθυνση της κυρίας Ανθής Γουρουντή, θα πραγματοποιηθεί αύριο  Κυριακή 3/2 (12 μ.), στο Φουαγιέ 1ου ορόφου του  Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Στη συναυλία συμπράττει ο 15χρονος σολίστ Πιάνου Γιώργος Γεωργακόπουλος, εκτελώντας το θαυμάσιο κοντσέρτο αρ. 21 σε Λα Μείζονα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος γεννήθηκε τον Μάιο του 2004 στην Αθήνα. Το 2015 σε ηλικία 11 ετών πήρε Πτυχίο Πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Δημοτικό Ωδείου Ευρωστίνης και το 2018 σε ηλικία μόλις 14 ετών, δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί και το Α’ Βραβείο, από το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, με καθηγήτρια την Κατερίνα Γκόλγκαρη. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών σε όλη την Ελλάδα όπως και στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Η Camerata Junior Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής

Με τη συναυλία αυτή, κλείνει ο πρώτος κύκλος των εκδηλώσεων “Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά”, που διοργανώνει το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βασίλη Μαστοράκη και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σημειώνεται πως η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής,  ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής”, με στόχο την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών, την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και τη διαπαιδαγώγησή τους σε μια πειθαρχία ομαδικής μουσικής δράσης. Με τακτικά μαθήματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα, η ορχήστρα εξελίσσεται σε ένα πολλά υποσχόμενο νεανικό μουσικό σύνολο. Διευθυντής είναι ο Νίκος Χαλιάσας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: