Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο δήμαρχος Πειραιά σε εκδηλώσεις για την Επέτειο της Επανάστασης του 1821

Παρουσία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών μαθητών και εκπαιδευτικών Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο.

Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Πειραιά, ο πρόεδρος της Γ΄ δημοτικής κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Τ.Ε.Ι. Πειραιά της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, της Πειραϊκής Ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ και των Ναυτοπροσκόπων του Ν. Φαλήρου. Στην τελετή παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης έδωσε το παρών στην εκδήλωση του αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

 

Ο Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είναι ημέρες τιμής και μνήμης για τη χώρα, αλλά και για την πόλη του Πειραιά. Το πρωί πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Νέο Φάληρο σε μια σεμνή τελετή με τα σχολεία της περιοχής και στη συνέχεια στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σε εκδήλωση για να τιμήσουμε την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 σε μια όμορφη τελετή. Αύριο θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στο κέντρο του Πειραιά. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους».

Στο περιθώριο τον εορταστικών εκδηλώσεων, ο κ. Μώραλης επισκέφθηκε μαζί με τον πρόεδρο της Γ΄ δημοτικής κοινότητας Λιακόσταυρο και τη σύμβουλο της Γ΄ δημοτικής κοινότητας κα Ηλιάκη-Κωνσταντινίδου την παιδική χαρά επί των οδών Ζερβού και Γιαννοπούλου, με σκοπό την ενημέρωση και την αξιολόγηση του χώρου για την υλοποίηση εργασιών ανάπλασης.

Εν συνεχεία επισκέφθηκε το Γ1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον υπεύθυνο και τα μέλη για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Κέντρου Αγάπης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: