Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Ευγενίδειο υποδέχεται το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 21/02/2020

Ο διαστημικός όμιλος μαθητών και η μετ’ επιστροφής εκτόξευση πυραύλου στο Διάστημα!

|> Κάτι το ενδιαφέρον θα συμβεί την ερχόμενη Δευτέρα 24/2 στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, όπου θα είναι επίσημος προσκεκλημένος ο όμιλος Διαστημικής S.P.A.C.E., που απαρτίζεται από μαθητές και μαθήτριες του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου.

Ας διαβάσουμε το σχετικό σημείωμα με την πρόσκληση του Ιδρύματος Ευγενίδου…

Ο Όμιλος Διαστημικής S.P.A.C.E. του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου, είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες 18:30 και 20:00. Τέσσερα από τα μέλη του Ομίλου μαζί με τον Υπεύθυνο Καθηγητή τους Δρα Σωτήριο Τσαντίλα, (Μαθηματικό – Αστροφυσικό), θα μοιραστούν με το κοινό την σπουδαία εμπειρία που απέκτησαν βλέποντας το πείραμα που δημιούργησαν να εκτοξεύεται στο διάστημα, να πραγματοποιείται με επιτυχία και να επιστρέφει στην Γη.

Σας περιμένουμε να συναντήσετε από κοντά τους μαθητές/τριες και τον καθηγητή τους, να συζητήσετε για το πείραμά τους με τίτλο «Μέτρηση της μάζας σε συνθήκες μικροβαρύτητας» και να εμπνευστείτε από αυτούς. Μετά την παρουσίαση του πειράματος θα ακολουθήσει η προβολή της πλανηταριακής παράστασης «Το μέλλον στο Διάστημα».

Σημειώνεται ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας.

> Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εκδήλωση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, δείτε εδώ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: