Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Υπέκυψε στην επάρατο ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 25/06/2022

Ο επίσης συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός, ήταν 78 χρόνων γεννημένος στον Πειραιά

|> Έφυγε από τη ζωή σήμερα, ένας Πειραιώτης καλλιτέχνης που άφησε εποχή με το ταλέντο και τον εκκεντρικό χαρακτήρα του. Ο συμπαθής ηθοποιός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Κωνσταντίνος Τζούμας. Για χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο, αλλά τελικά δεν άντεξε. Ήταν 78 χρόνων…

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη.

Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στις ταινίες: “Γλυκιά Συμμορία”, “Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα”, “Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927”, “Ακροπόλ”, “Οι απέναντι”, “Ρεμπέτικο”, “Happy day” και “Ο δράκουλας των Εξαρχείων”.

Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως “Περιμένοντας τον Γκοντό”, “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης”, “Εγώ δεν…” και “Κ. Π. Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος”.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές: “Οι Απαράδεκτοι”, “Οι Τρεις Χάριτες”, “Οι Μεν και οι Δεν” και “Δύο Ξένοι”, και “Έτερος Εγώ”.

Ακόμη, έχει δώσει επίσης τη φωνή του σε αρκετές ταινίες κινουμένων σχεδίων με πιο χαρακτηριστικό το ρόλο του ως “Άδης” στην ταινία “Ηρακλής: Πέρα από τον Μύθο” της Disney.

Επίσης, υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό “Εν Λευκώ” και έχει εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: