Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο “επιθεωρησιακός” κύριος Κατρούγκαλος, με τζόκεϋ και κρίκετ με τους Πακιστανούς

Χωρίς κατηγορία στις 31/05/2016

Τύφλα να’ χει ο Φερναντέλ!

kapranos d

|> Δημ. Καπράνος

|> Δεν γνωρίζω αν διαβάζουν την στήλη ηθοποιοί ή θιασάρχες. Πάντως, αν την διαβάζουν, προσφέρομαι να γράψω κείμενα για τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού.

Ποιόν να πιάσεις και ποιόν να αφήσεις! Από τον Αλέξη να αρχίσεις, με τις τερατολογίες που ξεστόμισε προεκλογικά, σε συνδυασμό με την ανώμαλη προσγείωσή του, να πας Βαρουφάκη, να περάσεις σε Τσάκα-Λόττο, να σταθείς στα γεμιστά της Θεανώς, στις απειλές του Πολάκη, στο παραλήρημα του Κυρίτση, στις παλαβομάρες της Θεοπεφτάτου, να περιλάβεις και Αυλωνίτου και Κοντονή και να κλείσεις με Κατρούγκαλο!

Να μη σου πω ότι δεν θα μείνει άντερο στους θεατές! Βεβαίως, δεν το συζητώ, την παράσταση θα κλέβει ο… Κατρούμπαλος!

Συμφωνώ, δεν είναι εύκολο για οποιονδήποτε ηθοποιό να υποδυθεί έναν τέτοιο απίθανο τύπο. Τι μπουμπούκι είναι ετούτο; Πού τον ανακάλυψες, βρε Γιώργη Αυτιά τον νέο… Φερναντέλ; Τύφλα να έχει ο Λουί ντε Φινές, σε συνδυασμό με τον Πίτερ Λόρε!

Ακούστε τί μαργαριτάρια πέταξε ο μεσιέ Κατρουγκάλ το σαββατοκύριακο. Κατ΄ αρχάς, μίλησε για μνημόνια – τα οποία ψήφισε και υπέγραψε – «ενός συμπυκνωμένου αποσταγμένου νεοφιλελευθερισμού που στο παρελθόν εφαρμόστηκε στην Χιλή του Πινοσέτ»! Μιλάμε για περιβόλι, για μπαξέ της μπαρούφας και της ανοησίας.

Κατόπιν πήγε να παρακολουθήσει… τουρνουά κρίκετ στη Μανωλάδα! Φυσικά, κρίκετ παίζουν οι Πακιστάνοι, οι Μπαγκλαντέζοι και οι Ινδοί (Εγγλέζοι μάλλον δεν υπάρχουν εκεί) που απασχολούνται στα μποστάνια της περιοχής.

Να πω την αμαρτία μου. Όταν είδα Κατρούμπαλο με καπελάκι “τζόκεϋ” παρέα με τον πρέσβη του Μπαγκλαντές, σκέφτηκα αμέσως ότι όπου νά’ ναι το πρώην γραφείο του θα “πάρει εργολαβία” όλους τους Μπαγκλαντέζους εργαζόμενους στην Ελλάδα.

Προτού, όμως, προκάμω να συνέλθω, ρίχνει και τη μεγάλη βολή για το “χρυσό” ο Κατρούμπαλος! «Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα».

Και ποιός είπε στον εν λόγω γίγαντα της πολιτικής ότι μας αρέσει το νερό; Εμάς, κύριε, μας αρέσει ο καφές! Ξυπνάμε με καφέ, πίνουμε τον δεύτερο στο αυτοκίνητο, τον τρίτο στο γραφείο, έναν μετά το μεσημεριανό (για να μη μας πάρει ο ύπνος) κι ένα το βράδυ (για να μας πάρει ο ύπνος).

Εμάς μας αρέσει να φουμάρουμε, κύριε. Καπνίζουμε δυο πρωί-πρωί με τον καφέ, μπαινοβγαίνουμε στο μπαλκόνι του γραφείου γιατί ενοχλούνται οι άκαπνοι. Το αυτοκίνητό μας θυμίζει μαγκάλι από τις στάχτες και το μουστάκι μας είναι υποκίτρινο από την νικοτίνη!

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να μας φορολογείς εξοντωτικά; Τι μας έμεινε, ρε; Τσιγάρο, καφές και κάνα μπάνιο! Όλα τα άλλα, μας τα κόψατε! Με τον “Κόφτη”!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: