Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Θύμισες από τη λεωφ. Αλεξάνδρας του θεατρικού «τότε»…

FLASH στις 26/06/2019

Ο θεατρικός συγγραφέας Κώστας Παπαπέτρος με μία ανάρτησή στο f/b ξυπνάει μνήμες από το άλλοτε του «Μπρόντγουαιη της Αθήνας»…

Τ/Π |>Λεωφόρος Αλεξάνδρας, τότε και τώρα“… Αυτός είναι ο τίτλος ενός κειμένου που αναρτήθηκε στο f/b από τον θεατρικό συγγραφέα Κώστα Παπαπέτρο. Ένα κείμενο που οπωσδήποτε συγκινεί όσους θυμούνται το “τότε” και για όσους έχουν “ζήσει” το “Μπρόντγουαιη της Αθήνας”, τα μάτια βουρκώνουν. Πόσω μάλλον, εάν φέρει δίπλα-δίπλα το “τότε” με το “τώρα”…

Αν περάσετε σήμερα βράδυ από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, θα δείτε τα φώτα ν’ανάβουν μόνο σε ένα θέατρο, στο θέατρο Λαμπέτη. Υπάρχει κι ακόμα ένα εκεί κοντά, το Άλσος, που ξανάρχισε να λειτουργεί από φέτος.

Πριν κάμποσα χρόνια-και ειδικά τη δεκαετία τού ’80 και ’90- εκεί τριγύρω υπήρχαν κάπου δεκαπέντε (15!) θερινά θέατρα και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τούς πέριξ δρόμους γινόταν χαμός από τον κόσμο που συνέρρεε να δει τις παραστάσεις.

Μία από τις παραστάσεις αυτές ήταν και το “Κλουβί με τους τρελλούς” που ανέβηκε, με μεγάλη επιτυχία, το καλοκαίρι τού ’94 στο θέατρο Μινώα, που τότε το διαχειριζόταν ο φίλος Γιώργος Γιαννακός. Συγγραφέας τού έργου ο Κώστας Παπαπέτρος και σκηνοθέτης ο σημερινός Πρόεδρος τής Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Γιώργος Χριστοφυλάκης, που παραδόξως λείπει από τη φωτογραφία, ενώ βλέπουμε όλους τούς άλλους συντελεστές: Τους ηθοποιούς Κατερίνα Γιουλάκη, Δημήτρη Καλιβωκά, Πάνο Μιχαλόπουλο, Βερόνικα Αργιέντζη, Φώτη Σεργουλόπουλο, Μαίρη Εξαρχοπούλου και τη Μάγδα Τσαγγάνη, επίσης τον συγγραφέα Κώστα Παπαπέτρο, τον συνθέτη Σάκη Τσιλίκη και τον σκηνογράφο Χάρη Σεπεντζή.

Όλα αυτά τα γράφω με κάποια νοσταλγία,αλλά και θλίψη για τη θεατρική φτώχεια που υπάρχει σήμερα στην Αθήνα. Πάλι καλά που υπάρχουν κι αυτά τα δύο θέατρα γιατί πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχαν ούτε αυτά. Φυσικά, υπάρχει και το Δελφινάριο (που “σκίζει” κάθε καλοκαίρι) αλλά… κείται μακράν τής Λεωφόρου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: