Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έλαμψε το Μικρολίμανο με το Sailing Marathon

Χωρίς κατηγορία στις 04/11/2018

Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος διοργανώθηκε από τον ΝΟΕ και η εκκίνησή του δόθηκε από τον Γιάννη Μώραλη

|> Ο Γιάννης Μώραλης έδωσε έδωσε την εκκίνηση του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου “Sailing Marathon” , που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου. Ο δήμαρχος Πειραιά, συνοδευόμενος από την οικογένειά του, παρακολούθησε τον αγώνα με τα εντυπωσιακά ιστιοπλοϊκά σκάφη, όπου έλαβαν μέρος όλες οι γενιές του αθλήματος και συμμετείχαν Ολυμπιονίκες και αθλητές με διεθνείς διακρίσεις. Στον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο παρευρέθηκε και ο γ.γ. του δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος

Ο 2ος Sailing Marathon διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος ΝΟΕ), υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ).

Σημειώνεται, ότι παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις και εκδηλώσεις  προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά το “Sailing Marathon”, επισημαίνοντας πως πρέπει να  διοργανώνονται αγώνες στον  Πειραιά, καθώς η πόλη  κοιτάει στη θάλασσα. Σημείωσε ότι  στον Πειραιά υπάρχουν όμιλοι, από τους σημαντικότερους στην Ελλάδα, όπως ο ΙΟΠ, ο ΠΟΙΑΘ., ο ΝΑΣ, καθώς και σπουδαίοι ιστιοπλόοι, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες.

«Ο  Πειραιάς έχει παράδοση στο άθλημα και οφείλουμε ως πόλη να εστιάσουμε στην ιστιοπλοΐα, αλλά και σε άλλα αθλήματα της θάλασσας, όπως είναι το κολύμπι, η κωπηλασία», υπογράμμισε ο δήμαρχος, υπενθυμίζοντας πως και ο 1ος Sailing Marathon, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος. Σημείωσε επίσης, ότι ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος προάγει τη συμμετοχή, την  ιστιοπλοΐα, τον αθλητισμό γενικότερα.  «Ο Μαραθώνιος Ιστιοπλοΐας είναι εντυπωσιακός και επιδίωξη μας είναι να συνεχιστεί και να ενδυναμώνει αυτός ο θεσμός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ν.Ο.Ε. για τη διοργάνωση αλλά και όλους τους ομίλους που συμμετείχαν. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα να πραγματοποιούνται μεγάλες διοργανώσεις που προάγουν τον ναυταθλητισμό», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ) και ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης Νίκος Γέμελος, σε δήλωσή του, ανέφερε πως ο ιστιοπλοϊκός μαραθώνιος  προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων και προπονητής των ολυμπιονικών, Μάντη – Καγιαλή, Μάκης Ωρολογάς, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι είναι η δεύτερη φορά που γίνεται ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος στον  Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Ο αγώνας αυτός – όπως είπε  – ανήκει  σε όλη την ιστιοπλοϊκή οικογένεια. Άνθρωποι που ήταν πρωταθλητές πριν δεκαπέντε ή είκοσι χρόνια ξαναμπήκαν στη θάλασσα, μόνο για αυτό το σκοπό κι αυτό αποτελεί μία υπέροχη εικόνα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: