Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και οι κορωνο-Θερμοπύλες

FLASH στις 23/04/2021

Ο κορυφαίος εντατικολόγος, ειδικός στις ΜΕΘ, κόλλησε τον ιό και επί μήνες έδινε σκληρή μάχη – Και άλλοι δίνουν πάρτυ στις πλατείες…

Δημήτρης Καπράνος* |> Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος διετέλεσε επί είκοσι χρόνια βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ. Σπαρτιάτης, ιατρός, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπήρξε και υπουργός αναπληρωτής Υγείας. Προ ολίγων μηνών, μάθαμε ότι προσεβλήθη από τον covid 19 και έκτοτε τον είχαμε χάσει!

Χθες, έπειτα από πολύ καιρό, εμφανίστηκε στην τηλεόραση και κονιορτοποίησε τις γελοιότητες των “αρνητών”, των “κουτσαβάκηδων” των πλατειών, των “ψεκασμένων” -οι οποίοι ενθαρρύνονται από ανεύθυνους πολιτικούς κύκλους- που ανερυθρίαστα φωνασκούν (και κάποιοι, δυστυχώς, τους δίνουν βήμα) και θεωρούν “δημοκρατικό δικαίωμα” την ελευθερία να μεταδώσουν, χωρίς να λαμβάνουν τα επιβαλλόμενα προστατευτικά και προληπτικά μέτρα, τον φονικό ιό σε ανυποψίαστους πολίτες. Εκείνων οι οποίοι-στο όνομα της όποιας παλαβομάρας τους κατέβει στο μυαλό- έχουν μεταβάλλει την Αττική σε πανδημική βόμβα!

Ο καθηγητής Γρηγοράκος, κορυφαίος εντατικολόγος, της Ιατρικής, “κόλλησε” τον ιό στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην οποία εργαζόταν. Κορυφαίος εντατικολόγος, ειδικός στις ΜΕΘ, με όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, έπεσε ο ίδιος και η συνεργάτις του θύμα του κορωνοϊού! Σκεφθείτε με πόση ευκολία και με πόση ταχύτητα, μεταδίδεται ο ιός στις “πλατείες της μαγκιάς” και στους “πεζόδρομους της αντίστασης”!

Ήμουν δύο μήνες στην εντατική διασωληνωμένος, έχασα σαράντα δύο κιλά, υπέστην τραχειοστομία και όταν επανήλθα, είχα προσβληθεί από μυοπάθεια -εκτός από τις αλλεπάλληλες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις- και δεν μπορούσα να κινήσω ούτε τα δάχτυλά μου. Χρειάστηκε να περιμένω να κλείσει η τραχειοτομή για να μεταφερθώ σε Κέντρο Αποκαταστάσεως, προκειμένου να αποκτήσω την δυνατότητα να κινώ τα άκρα μου!”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.

Πρέπει να έχεις μαζί σου το χέρι του Θεού όταν μένεις δύο μήνες στην εντατική διασωληνωμένος”, ανέφερε.

Για δέστε! Ο καθηγητής, ο εντατικολόγος, ο άνθρωπος που φορούσε την μάσκα ακόμη και στον ύπνο του, ο ιατρός που εργαζόταν φορώντας την ειδική στολή, δεν γλύτωσε από τον παμπόνηρο και επιδέξιο αόρατο εχθρό, με τον οποίο καλούμεθα πλέον να ζήσουμε, εμβολιαζόμενοι τακτικά, όπως συμβαίνει με τον ιό της γρίπης.

Είναι τρομακτικό το συναίσθημα, να επανέρχεσαι έπειτα απο δυο μήνες καταστολής, να έχεις πλέον επαφή με το περιβάλλον και να μην μπορείς να σηκώσεις το χέρι σου για να ξύσεις το φρύδι σου, που σε τρώει!” είπε ο εμφανώς καταβεβλημένος πολιτικός.

Σκεφθείτε, λοιπόν, στις πλατείες, τους πεζοδρόμους, στις παραλίες τί πανηγύρι στήνει ο ιός και τί καρμανιόλα κατασκευάζεται για τους πολίτες που δεν είναι επιλογή τους η έκθεση στον κίνδυνο, όπως είναι για τους “ψευτόμαγκες” και τους “ψευτοκουτσαβάκηδες” των συνωστισμών.

Ο Γρηγοράκος, ζήτησε από “τους φίλους, συμπατριώτες, αρνητές του εμβολίου και αμφισβητίες του κορωνοϊού, να μη δίνουν την ευκαιρία στον ιό να καθορίζει τη ζωή μας. Ο ιός έχει φοβερό ένστικτο επιβίωσης, μεταλλάσσεται” και τόνισε ότι “πρέπει να αναπτύξουμε το αίσθημα επιβίωσης, δημιουργώντας μηχανισμούς. Ας αφήσουμε το πρόσκαιρο και το εφήμερο. Πάσχα θα έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας να κάνουμε”…

Καλώς επανήλθες στον κόσμο μας, αγαπητέ φίλε. Μακάρι οι παραινέσεις σου να βρουν πρόσφορο έδαφος…

(*) Το άρθρο δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα “Εστία”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: