Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στα Παλούκια αύριο ο Ανατόλι Καρπόφ για… δενδροφύτευση!

Ο “μέγας διδάσκαλος” του σκακιού, είναι προσκεκλημένος του δημάρχου Σαλαμίνας – Θα συμμετάσχει σε εκδήλωση με θέμα “Δάσος Νίκης”

|> Στην Ελλάδα βρίσκεται ο grandmaster του σκακιού Ανατόλι Γεβγκένιεβιτς Καρπόφ και αύριο Δευτέρα (12 μ.) θα βρεθεί στη Σαλαμίνα για να συμμετάσχει στην εκδήλωση “Δάσος Νίκης” που οργανώνει ο εκεί δήμος στο πάρκο Παλουκίων.

Ο 70ετής Ρώσος πολιτικός, συγγραφέας και διάσημος σκακιστής, που έγινε ο 12ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σκακιού, έκανε δεκτή την πρόσκληση του δημάρχου Σαλαμίνας Γιώργου Παναγόπουλου για την συμμετοχή του σε συμβολική δενδροφύτευση, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Δάσος Νίκης”.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας, δήλωσε σχετικά: «Στόχος είναι να προχωρήσουμε δυναμικά εκτός από την αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας και στην ποιοτική πολιτιστική ανέλιξη του νησιού μας».

Για την ιστορία, ο Ανατόλι Καρπόφ όταν είχε επισκεφθεί τον Οκτώβριο του 2019, είχε εκδηλώσει την επιθυμία να ιδρύσει στη χώρα μας Ακαδημία Σκακιού που θα φέρει την επωνυμία του! Συγκεκριμένα, σαν τόπο είχε επιλέξει του Ζωγράφου επειδή στην περιοχή βρίσκονται τα μεγαλύτερα ελληνικά ΑΕΙ, όπως είναι το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: