Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με ‘Δακρυσμένα μάτια’ είπε ‘Κυρίες και κύριοι, γειά χαρά’

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 17/11/2020

Ο “μεγάλος ερωτικός” του τραγουδιού μας πήγε να “βρει” τον Μάνο Χατζιδάκι και τη Φλέρυ Νταντωνάκη – Ο Δημήτρης Ψαριανός ήταν 72

Τ/Π |> Όσο περνούν τα χρόνια τόσο κι αυξάνονται οι “αναχωρήσεις” των φίλων, αλλά όταν ένας “δραπετεύει” όπως ο Δημήτρης Ψαριανός, τότε ο χαμός του σοκάρει. Πόσω μάλλον όταν ο φίλος αν και 72 ετών, παρέμενε ο ίδιος -απλός, ενθουσιώδης, καλωσυνάτος- όπως τότε, τον χειμώνα του 1970, που γνωριστήκαμε σ’ εκείνο το κλαμπάκι πίσω από το Χίλτον.

Ο ίδιος ήταν και το 1972 όταν συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι για να ερμηνεύσει μαζί με την Φλέρυ Νταντωνάκη τον “Μεγάλο Ερωτικό” – μία δουλειά που απογείωσε την καριέρα του και που στην πορεία του αναδείχθηκε σαν ένας από τους πλέον σημαντικούς Έλληνες ερμηνευτές.

‘Έφυγε” μεν ξαφνικά, αλλά δεν αμέλησε να πει το τελευταίο του “γειά χαρά” και μάλιστα μέσα από το Facebook. Συγκεκριμένα, προχθές την Κυριακή 15/11 στις 6:28 μ.μ. με την στερεότυπη εισαγωγή του “Κυρίες και κύριοι”, έκανε την παρουσίαση του δίσκου του “Δακρυσμένα μάτια”, σαν κάτι να ήθελε να μας πει… Έγραψε:

Κυρίες και κύριοι
Μίκης Θεοδωράκης-Γιάννης Θεοδωράκης
Δακρυσμένα μάτια
Δημήτρης Ψαριανός

Ναι, πρόκειται για τον Δημήτρη Ψαριανό που τον είπαν “Μεγάλο Ερωτικό” του τραγουδιού μας…

Όσα χρόνια κι αν πέρασαν ο Δημήτρης παρέμενε ένα παιδί που δεν ήθελε να μεγαλώσει. Γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1948 στην Πρέβεζα. Σπούδασε τραγούδι και κιθάρα. Το 1972 ήρθε ο “Μεγάλος Ερωτικός”, το 1980 ερμήνευσε τον κύκλο τραγουδιών «Τα ερωτικά» σε μουσική του Χρήστου Γκάρτζου και ποίηση Πάμπλο Νερούδα σε ελεύθερη απόδοση Λευτέρη Παπαδόπουλου. Αργότερα ο Δημήτρης κυκλοφόρησε τον δίσκο “Τα τραγούδια που Αγαπώ”, ενώ συμμετείχε και σε άλλες δισκογραφικές δουλειές γνωστών συνθετών και τραγουδοποιών, όπως ο Σάκης Τσιλίκης, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας κ.ά.

Δημήτρη, καλό ταξίδι…

Παντελής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: