Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα σκουπίδια στη Σαλαμίνα “πνίγουν” κάθε προοπτική…

Ο νέος δήμαρχος αντιμέτωπος με ένα κατεστημένο που αρνείται τον εκσυγχρονισμό του νησιού

Τ/Π |> Την ερχόμενη Κυριακή 25/8 πραγματοποιείται στη Σαλαμίνα η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος δημάρχου και του νέου δημοτικού συμβουλίου και μία φράση από το ευχαριστήριο μήνυμα  του κ. Παναγόπουλου, έρχεται να προβληματίσει. Αναφέρει: «Μια νέα εποχή ανοίγεται για το νησί μας. Αφήνουμε οριστικά πίσω μας όσα μας πλήγωσαν»…

Ενωτική δήλωση και αρκετά προχωρημένη, σχετικά με το επίπεδο του πολιτικού μας πολιτισμού. Όμως, αυτό το «αφήνουμε οριστικά πίσω μας όσα μας πλήγωσαν», ίσως να μην συνάδει με τα όλα όσα έχει υποστεί και συνεχίζει να υφίσταται η Σαλαμίνα. Δυστυχώς, εάν αφήσει πίσω τις «πληγές» ο νέος δήμαρχος, το σίγουρο είναι πως η Σαλαμίνα δύσκολα θα προχωρήσει στον δρόμο του εκσυγχρονισμού με νοοτροπίες, που δεν αρμόζουν σε έναν τόπο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Πειραιά και την Αθήνα.

Προχθές, εδώ αναρτήθηκε ένα θέμα για τα σκουπίδια που «πνίγουν» τη Σαλαμίνα. Το ίδιο θέμα είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Η Δημοκρατία» και είχε «παίξει» σε ιστότοπους και τηλεοπτικά κανάλια.

Θα πει κάποιος, πως «η Σαλαμίνα δεν είναι δα ο μοναδικός τόπος με σκουπίδια!». Δίκιο θά ‘χει, αλλά με τόσο σκουπίδι, όχι! Σε σωστό σκουπιδότοπο έχει μεταλλαχθεί το νησί και επ’ αυτού δεν φταίει μόνον η Καθαριότητα του δήμου, αλλά και εκείνοι οι κάτοικοι που τους… διαφεύγει π.χ. ότι τα στρώματα και άλλα είδη… προικός, δεν πετιούνται στο δρόμο!

Εύλογο θα είναι το ερώτημα «μα πώς ξαφνικά, ενόχλησε η Σαλαμίνα;» και η απάντηση πολύ απλή, όπως: Του χρόνου συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και ετοιμάζονται εκδηλώσεις! Πού και πώς;

Ίσως πρέπει να το σκεφθεί καλύτερα ο κ. Παναγόπουλε, γιατί αυτό το «αφήνουμε οριστικά πίσω μας όσα μας πλήγωσαν», θα αποτελέσει τουλάχιστον τροχοπέδη, για τις όποιες προσπάθειες καλλωπισμού του ιστορικού νησιού και ιδιαίτερα της ανάδειξης συμβολικών ιστορικών τοποθεσιών.

Ως έμπειρος νομικός ο νέος δήμαρχος, οπωσδήποτε θα έχει ενοχληθεί από διάφορες «εθιμοτυπικές» ατασθαλίες, που συμβαίνουν στο νησί. Που αφού κατάφεραν να κάνουν «έτσι» το ομορφότερο νησί της Ελλάδας με τις δαντελωτές παραλίες και το πεύκο μέσα στη θάλασσα, τώρα έχουν σειρά τα… νεκροταφεία! Όπως π.χ. εκείνο το στήσιμο τάφων, εν μέσω του κεντρικού διαδρόμου του Κοιμητηρίου Σαλαμίνας, που όπως καταγγέλλεται δεν προβλέπεται από το τοπογραφικό σχέδιο.

Τέλος, η Σαλαμίνα μπορεί να ελπίζει σε ένα ουσιαστικό εκσυγχρονισμό και σε μία απαγκίστρωση από “συνήθειες” που δεν συνάδουν με μία σημερινή και ευνομούμενη πολιτεία, κάτι που δείχνει να γνωρίζει ο κ. Παναγόπουλος.

Από τον Τ/Π, καλή επιτυχία στον νέο δήμαρχο κι ας ΜΗΝ αφήσει οριστικά πίσω του, όσα (τον) πλήγωσαν… Υπάρχει λόγος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: