Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αμυντικός χαφ, ο σολίστ και καλλιτεχνικός διευθυντής του 2ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 19/11/2017

Στην Κέρκυρα 24-25 Νοεμβρίου

|> Με τον νεαρό καταξιωμένο σολίστ Γιώργο Γκόλγκαρη καλλιτεχνικό διευθυντή, ξεκινάει στις 24 Νοεμβρίου στην Κέρκυρα, το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, που διοργανώνεται, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών (ΣΕΚ).

Ο Γιώργος Γκόλγκαρης, γεννήθηκε το 1995. Είναι Καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και στο Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά. Παράλληλα ο Γιώργος Γκόλγκαρης είναι φοιτητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών και στο Τμήμα Ιερατικών Σπουδών, ενώ είναι και ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται τώρα ως αμυντικός χαφ στην ομάδα της Χαλκηδόνας!

Άρχισε τις σπουδές κλασικής κιθάρας σε ηλικία 9 ετών στο Ωδείο Αθηνών και το 2012 σε ηλικία 17 ετών πήρε Δίπλωμα Κιθάρας με “Άριστα Παμψηφεί” και Α΄ Βραβείο, από το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, στην τάξη του Στέλιου Γκόλγκαρη.

Το 2006 σε ηλικία 11 ετών κέρδισε το Α’ Βραβείο στο διαγωνισμό του Camping International Guitar Festival Porto-Heli, για νέους μέχρι 15 ετών. Το 2007 σε ηλικία 12 ετών κέρδισε το Α’ Βραβείο στο διαγωνισμό του Διεθνούς Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, για νέους μέχρι 15 ετών και την ίδια χρονιά το Β’ Βραβείο στο διαγωνισμό του Διεθνούς Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, για νέους μέχρι 18 ετών.

Το 2009 κερδίζει το Β’ Βραβείο στο διαγωνισμό του Διεθνούς Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, για νέους μέχρι 18 ετών και το Γ’ Βραβείο στο διαγωνισμό του Διεθνούς Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, για νέους μέχρι 21 ετών. Την ίδια χρονιά, μαζί με τον κιθαριστή Ανδρέα Παναγόπουλο, κερδίζουν σαν ντουέτο το Β’ Βραβείο στο διαγωνισμό ντουέτων του Διεθνούς Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, για νέους μέχρι 18 ετών.

To 2008, ως μαθητής του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, κερδίζει σαν σολίστ του κιθαριστικού συνόλου, το Α’ Βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες του υπουργείου Παιδείας.

Έχει προσκληθεί και συμμετείχε ως σολίστ και καθηγητής, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής, στο Φεστιβάλ Κιθάρας “Μπλόκου” Κοκκινιάς, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Αμφίκαιας και στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.

Πρόσφατα εμφανίστηκε ως σολίστ, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, εκτελώντας το Κοντσέρτο «Ανδαλούζ» του Χοακίν Ροντρίγκο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.

Έχει ακόμη εμφανιστεί, ως σολίστ σε κιθαριστικό ντουέτο, με τους διεθνούς φήμης κιθαριστές Βασίλη Μαστοράκη και Στέλιο Γκόλγκαρη, με την Συμφωνική Ορχήστρα Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, αλλά και στην Ελληνική και Κυπριακή Τηλεόραση (ΕΡΤ – ΡΙΚ).

Ως σολίστ επίσης συνέπραξε με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα και την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη, συμμετέχοντας σε συναυλίες, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Θέατρο Ριάλτο στην Λεμεσό, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στην Λευκωσία και στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν επίσης, ο συνθέτης-κιθαριστής Γιώργος Παπαδόπουλος με τους “Ονειρόδρομους”, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιος Γκόλγκαρης και το περίφημο μουσικό σύνολο ArtGuitaristas, υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου και κιθαριστή, Πέτρου Ρίστα.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης “Καποδίστριας” με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: