Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Πειραιάς “υποδέχτηκε” το “Πλοίο της Ειρήνης” με τους 1000 ακτιβιστές

Χωρίς κατηγορία στις 28/09/2015

Ήρθε από Κουσάντασι

Στο λιμάνι του  Πειραιά κατέπλευσε  σήμερα Δευτέρα 28/9 το «Πλοίο της Ειρήνης» προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας.  Το πλοίο, με 1.000 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, μεταφέρει σε όλον τον κόσμο μήνυμα κατά του πολέμου, των πυρηνικών και υπέρ των προσφύγων, διεκδικώντας έναν κόσμο με ειρήνη και δικαιοσύνη.

Στην τελετή υποδοχής, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο διεθνών αφίξεων του ΟΛΠ. εκπροσώπησε τον δήμαρχο Πειραιά, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου.

Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στο θέμα των προσφύγων, καθώς και στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, με αφορμή και την συμπλήρωση φέτος των 70 χρόνων του ΟΗΕ.

Αντιπροσωπείες του «Πλοίου της Ειρήνης» και του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) επισκέφθηκαν τα γραφεία της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», για να τους παραδώσουν βοήθεια προοριζόμενη για τους πρόσφυγες, από τους επιβαίνοντες στο «Πλοίο της Ειρήνης», οι οποίοι συγκέντρωσαν χρήματα εν πλω, για τον σκοπό αυτό.

Στον χαιρετιασμό της η αντιδήμαρχος Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, είπε:

«Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κυρίου Γιάννη Μώραλη, σας καλωσορίζουμε στον Πειραιά. Το «Πλοίο της Ειρήνης» είναι ένα πλοίο-θεσμός και είναι χαρά να σας υποδεχόμαστε για άλλη μια φορά στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Σήμερα είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ η επικέντρωσή μας στο μείζον θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από εικόνες γεμάτες με ανθρώπινο πόνο, αγωνία για επιβίωση, κίνδυνο ζωής, εκμετάλλευση από έμπορους ψυχών, από δολοφονίες αμάχων. Εικόνες που ίσως παραπέμπουν στο δικό μας ελληνικό δράμα του ξεριζωμού του 1922. Την προσφυγιά την έχει ζήσει ο Έλληνας. Με αφορμή τα 70 χρόνια του ΟΗΕ και την πρόσφατη σύνοδο κορυφής, ας ενώσουμε όλοι τις φωνές μας στο σύνθημα «όχι άλλοι πόλεμοι-όχι άλλοι πρόσφυγες.

»Ως ενεργοί πολίτες μαχόμαστε για τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου, για την επικράτηση της ειρήνης και της δημοκρατίας, καθώς το Ελληνικό πνεύμα αντιπροσωπεύει αυτά ακριβώς τα ιδανικά, προς αποφυγή μιας επερχόμενης επισιτιστικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

»Ευχαριστούμε τους καθημερινούς ήρωες, τους «Γιατρούς του Κόσμου» και το Λιμενικό Σώμα για την τεράστια συμβολή τους στις πρόσφατες τραγωδίες που όλοι βιώνουμε και βέβαια το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης για το πολύ σημαντικό έργο τους.

»Ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης έγραψε: “Υπάρχει στον κόσμο τούτο ένας μυστικός νόμος-αν δεν υπήρχε ο κόσμος θα ήταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος-σκληρός και απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται”.

»Ευχόμαστε, η κεντρική εξουσία με τις κατάλληλες και συντονισμένες ενέργειες της να εξασφαλίσει μια εξισορρόπηση της κατάστασης και ο καθένας μας από το δικό του μετερίζι να συμβάλλει με όποιον τρόπο μπορεί για την επίτευξη των ανωτέρω σκοπών με τεράστια κοινωνική ευαισθησία».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: