Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρουσίαση της «Ποσειδών» έγινε στον Κουμουτσάκο

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 17/07/2019

Ο Πλακιωτάκης συναντήθηκε με την ΠΝΟ και υποσχέθηκε να ενισχυθεί η ναυτική εκπαίδευση

|>Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κατά την επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της επιχείρησης «Ποσειδών» στο Ανατολικό Αιγαίο. Η συνεργασία Λιμενικού με την Frontex εστιάζεται κυρίως στις μεταναστευτικές ροές που αντιμετωπίζουν η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος καθώς και θέματα που αφορούν τη συνεργασία Ελληνικής και Τουρκικής Ακτοφυλακής.  Παρουσιάστηκαν τα επιχειρησιακά μέσα που υπάρχουν και επιχειρούν στην περιοχή καθώς και τα συστήματα επιτήρησης νέας καινοτομίας όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αερόστατο.

Επίσης, έγινε παρουσίαση που αφορά την έρευνα και διάσωση και στο τέλος έγινε ξενάγηση στα κέντρα επιχειρήσεων και στο διεθνές συντονιστικό κέντρο, όπου τον υποδέχθηκε ο αξιωματικός-σύνδεσμος της Frontex στην Ελλάδα, Γρηγόρης Αποστόλου.

Πλακιωτάκης με ΠΝΟ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) είχε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης και ενημερώθηκε εκτενώς για τα ζητήματα του κλάδου τους.
Ο υπουργός δεσμεύθηκε να μελετήσει τα θέματα που του κατατέθηκαν και όπως τόνισε θα στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση των ναυτικών με ενίσχυση των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: