Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δέσμευση Γιουνκέρ για την μάχη της κλιματικής αλλαγής

ΕU στις 29/06/2019

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται στην Σύνοδο Κορυφής μαζί με τον Ντόναλντ Τουσκ

|> Ο πρόεδρος της ΕΕ Ζαν-Πωλ Γιουνκέρ βρίσκεται στην Οσάκα της Ιαπωνίας, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G20. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Ντόναλντ Τουσκ, εν όψει της εν λόγω Συνόδου Κορυφής, χθες το πρωί, ο κ. Γιουνκέρ επανέλαβε τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής:

«Δεν υπάρχει τίποτε σημαντικότερο από ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να πρωτοστατεί, όπως συνέβη και στο Παρίσι το 2015. Έχουμε φιλόδοξους στόχους μέχρι το 2030 σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με την ενεργειακή απόδοση, και πρέπει να εστιάσουμε στην υλοποίησή τους. Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή δεν θα σταματήσει το 2030 και υπάρχει ισχυρή και σημαντική πλειοψηφία κρατών μελών της Ένωσης που υποστηρίζουν την στρατηγική κλιματικής ουδετερότητας της Επιτροπής για το 2050. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον — είναι καλός για τον πλανήτη και είναι καλός για τις επιχειρήσεις».

Στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οσάκα, ο κ. Γιουνκέρ δήλωσε επίσης: «Το μήνυμά μας προς τον κόσμο είναι σαφές και απλό: Η Ευρώπη έχει δεσμευτεί να στηρίζει -και, κατά περίπτωση, να επικαιροποιεί- το παγκόσμιο σύστημα που βασίζεται σε κανόνες. Και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους για να το επιτύχουμε».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: