Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευ. Καλούσης, εξελέγη στο δ.σ. της FοοdDrinkEurope

Χωρίς κατηγορία στις 28/09/2015

“Πιό δυνατή φωνή στην ΕΕ”

Τη σημασία της ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών αναδεικνύει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης, εξελέγη στο δ.σ. της Συνομοσπονδίας των Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών της ΕΕ (FoodDrinkEurope).

Με αφορμή την εκλογή του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων-Ποτών κ. Καλούσης δήλωσε: «Αποτελεί όχι μόνο τιμή για εμένα προσωπικά και του κλάδου μας συνολικά, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαίωση της δύναμης και του σημαντικού ρόλου που παίζει η ελληνική βιομηχανία τροφίμων & ποτών στο εγχώριο και ευρωπαϊκό επιχειρηματικό και οικονομικό γίγνεσθαι». Και συνέχισε:

«Ο ΣΕΒΤ και η βιομηχανία μας θα αποκτήσει ακόμα πιο δυνατή φωνή σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την προώθηση των θέσεών μας αλλά και τη συμμετοχή μας στη διαμόρφωση πολιτικών που θα ενισχύουν το θεσμικό πλαίσιο και θα συνάδουν με τις βασικές θέσεις αρχές μας για ποιότητα, ασφάλεια αλλά και προστασία του καταναλωτή».

Σημειώνεται ότι η FoodDrinkEurope αντιπροσωπεύει την ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων και ποτών, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο βιομηχανικό κλάδο στην ΕΕ σε όρους τζίρου και απασχόλησης. Στόχος της η εκπροσώπηση των συμφερόντων του κλάδου σε επίπεδο ευρωπαϊκών και διεθνών θεσμών, ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός πλαισίου τόσο νομικού όσο και οικονομικού, και το οποίο θα μπορεί να απαντάει σε ζητήματα όπως η ανταγωνιστικότητα του κλάδου, η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων, η προστασία του καταναλωτή αλλά και ο σεβασμός προς το περιβάλλον. Μέλη της είναι 25 Εθνικοί Σύνδεσμοι (μεταξύ των οποίων και ο ΣΕΒΤ), δύο Παρατηρητήρια, 25 ευρωπαϊκές Κλαδικές Ενώσεις και επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων – Ποτών (ΣΕΒΤ) εκπροσωπεί το σύνολο της ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων στην Ελλάδα την Ευρώπη και παγκοσμίως. Μέλη του ΣΕΒΤ είναι οι κλαδικοί σύνδεσμοι αλλά και ατομικά πολλές επιχειρήσεις του χώρου των τροφίμων.

Ο κλάδος κατέχει τις τελευταίες δεκαετίες την πρώτη θέση στην ελληνική βιομηχανία, με το 27,7% του συνόλου της βιομηχανίας στην οποία δραστηριοποιούνται περισσότερες από 1.300 επιχειρήσεις με περισσότερους από 360.000 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους.

Με ιστορία που ξεκινάει το 1782, ο κλάδος είναι δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής με έντονη επενδυτική και εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, Ασία και Αμερική.
Τα είδη διατροφής κατέχουν την 1η θέση και στον εξαγωγικό τομέα, κατέχοντας το 26% του συνόλου των εξαγωγών και συνολική αξία 7,2 δισ. ευρώ.Το μεγάλο ποσοστό στις εξαγωγές ειδών διατροφής κατέχουν τα προϊόντα της Ε.Β.Τ.&Π., με συνολική αξία 4,2 δισ. ευρώ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: